Francis Montesinos queda lliure després de ser detingut en el seu domicili de Llíria per un possible cas d’abús de menors

La investigació es va iniciar en 2022 per una denúncia del mateix Montesinos per extorsió

El modista valencià Francis Montesinos ha sigut detingut aquest dilluns per la Guàrdia Civil en el seu domicili de Llíria per un suposat delicte d’agressió sexual a un menor d’edat, i ha sigut posat en llibertat hores després a l’espera que siga requerit pel jutjat que investiga aquest cas, han confirmat a EFE fonts coneixedores de la investigació.

Des de la Comandància Provincial de la Guàrdia Civil de València han assenyalat que la investigació del succeït es va iniciar en 2022 per una denúncia del mateix Montesinos per extorsió, contra la intimitat, revelació de secrets, violació de domicili, detenció il·legal, robatori amb violència i lesions.

El dissenyador va ser víctima d’un assalt al seu habitatge a l’octubre de l’any passat, fruit del qual va ser hospitalitzat per una crisi d’ansietat; en denunciar una suposada extorsió, la Guàrdia Civil hauria obtingut evidències que han justificat la seua detenció, han assenyalat des de la Comandància.

És la segona vegada que Montesinos és detingut després de l’episodi de juny de 2014, quan va ser acusat també per la Guàrdia Civil d’abusos sexuals, corrupció de menors, pornografia infantil i drogues, en un procés que va ser arxivat un mes després quant al dissenyador.

No obstant això, al setembre d’aqueix mateix any va ser condemnat un assistent de Montesinos a 4 anys i 6 mesos per haver abusat d’un menor a casa del modista.

Aqueixos fets van ocórrer la nit del 25 al 26 de juny de 2013 a la casa que el dissenyador posseeix a Llíria, quan el pare del menor -que en aquells dies tenia 13 anys- va decidir deixar que el seu fill dormira un parell de dies a la casa de Montesinos.

Francis Montesinos (València, 1950) va rebre en 2006 la Medalla d’Or al Mèrit en les Belles arts i el seu nom està entre els habituals en les principals passarel·les de moda a Espanya.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà