Màxim nivell entre les joves batutes que busquen consagrar-se a Llíria

Ganador primera edición concurso

En esta edició, han sigut 24 directores (20%) i 96 directors (80%), tots ells menors de 35 anys

Este dilluns s’ha tancat el termini d’inscripció del II Concurs Internacional de Direcció d’Orquestra ‘Llíria City of Music’, que organitza la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament edetà i l’Asociación Española de Directores de Orquesta (AESDO). Un total de 120 joves directors i directores aspiraran a entrar en la fase final d’un certamen que ja té assegurat un extraordinari nivell, donada la qualitat de les persones inscrites.

En esta edició, han sigut 24 directores (20%) i 96 directors (80%), tots ells menors de 35 anys, els que han presentat les seues credencials per a arribar a competir a Llíria del 17 al 22 de juliol.

L’edil de Cultura, Paco Gorrea, ha destacat que “la decidida vocació internacional del concurs es confirma amb la procedència dels seus aspirants, el 83’5% són de fora d’Espanya. Entre ells, crida l’atenció la quantitat d’inscrits de Veneçuela, amb 8. A més, serà nombrosa la representació de la Xina, França, Rússia i els Estats Units, amb 7 aspirants des de cadascun d’estos països”.

Des de les antípodes espanyoles també han enviat la seua proposta dos aspirants d’Austràlia i Nova Zelanda, respectivament. Un total de 10 es presenten, igualment, des de les llunyanes Japó i Corea del Sud.

Per tot això, “estem molt contents amb la dimensió mundial que ha aconseguit el CIDO ‘Llíria City of Music’ amb tot just tres anys d’existència, ja que ens han arribat peticions de quasi totes les regions del planeta. Però el més important per a nosaltres també serà donar projecció a estes joves batutes des de Llíria, com a Ciutat Creativa de la Música per la UNESCO”, ha manifestat Paco Gorrea.

De la mateixa manera, “la tradició europea continua vigent i amb força, però ens enorgulleix comptar també amb un alt interés de joves directors asiàtics i americans”, ha apuntat Cristóbal Soler, director artístic del certamen.

Sens dubte, el factor més motivador per a l’organització és l’alta qualitat de les persones inscrites, com reconeix el mateix Soler: “En esta edició hem percebut un nivell notablement major. Pràcticament, els 120 candidats i candidates són professionals amb les seues carreres ja encaminades, malgrat la seua joventut. Això ens assegurarà una apassionant final a Llíria, amb les millors joves promeses de la batuta de tot el món competint al màxim pel guardó”.

En les pròximes setmanes, un jurat de reconegut prestigi seleccionarà, d’entre les 120 batutes inscrites, a les 25 aspirants que participaran presencialment en Llíria durant la tercera setmana del mes de juliol, en un concurs obert al públic que la Ciutat Creativa de la UNESCO ja espera amb creixent interés.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà