Llíria aprova un conveni amb l’EPSAR per al finançament de noves instal·lacions hidràuliques

L’Entitat pública subvencionarà el 90% de les obres i el consistori redactarà els projectes

El ple de l’Ajuntament de Llíria va aprovar, en la seua última sessió, l’acord de cooperació per al finançament i execució d’infraestructures i actuacions en instal·lacions hidràuliques al terme municipal, a través de l’Entitat Pública de Sanejament d’Aigües Residuals de la Comunitat Valenciana (EPSAR).

Este projecte servirà per a donar servei de clavegueram a diversos sectors urbanitzables del municipi, com els SR-1-2-3-5 (Censals i eixida Pedralba), Montecollado residencial i Montecollado industrial.

Per a això, al principi de la legislatura es va fer un estudi de viabilitat per part de l’EPSAR, on es va establir una sèrie d’actuacions i inversions que feien falta per a poder realitzar una planificació a curt i mitjà termini de les inversions a executar.

Una vegada realitzat este estudi de viabilitat, s’ha procedit a redactar un conveni de col·laboració entre Ajuntament i l’Entitat Pública de Sanejament d’Aigües Residuals per a poder executar el projecte. Este recull tres línies d’actuació, la construcció dels col·lectors generals que donen cobertura als nous sectors urbanitzables, la instal·lació de dos estacions de bombament i l’ampliació de la depuradora del polígon industrial de Carrasses.

L’import estimat que recull el conveni és d’una inversió d’1.840.000 euros, que es distribuiran en quatre anualitats per a la seua execució, durant el període 2025-2028. Per a 2024, es contempla la preparació de la documentació i projectes.

El conveni especifica que la redacció íntegra de la documentació, necessària per a poder executar les obres (projectes, memòries valorades, estudis complementaris, etc.), serà a càrrec de l’Ajuntament de Llíria, mentre que l’EPSAR assumirà el 90% del cost de les actuacions i el consistori el 10% restant.

Així mateix, este acord facilitarà la consecució del compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible quant a reciclatge d’aigües residuals del municipi i l’eliminació de punts de vessament al subsol, tant en les zones residencials com en les industrials.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà