Liciten les obres del nou col·legi públic de Llíria per a 500 alumnes

Tindrà una inversió de 10 milions d’euros

El ple de l’Ajuntament, en la sessió celebrada ahir, va aprovar la licitació de les obres del nou col·legi públic de Llíria que se situarà en la zona de Mura, al costat de l’IES Camp de Túria que ja està en una fase avançada de construcció.

Des de la Regidoria d’Infraestructures Educatives s’ha assenyalat que amb este projecte es compleix amb una altra reivindicació històrica de la comunitat educativa, a través del Pla Edificant impulsat per la Conselleria d’Educació en col·laboració amb l’Ajuntament, ja que permetrà que, després de més de 40 anys, la localitat compte amb noves infraestructures educatives. Igualment, estes es completaran amb el col·legi públic núm. 4 que el Consistori ja ha sol·licitat en una nova fase de l’Edificant i que se situarà en la zona de l’Estació.

El nou CEIP núm. 3 de Llíria albergarà un centre docent de Primària i Infantil de dos línies per a prop de 500 alumnes, en un solar de més de 13.000 metres quadrats, i que es distribuirà en dos edificis principals adaptats a la topografia del terreny i consolidant les restes arqueològiques trobades a la parcel·la. Comptarà amb 12 aules d’educació primària, 6 de segon cicle i 2 de primer cicle d’Infantil, juntament amb un menjador per a 400 comensals en dos torns.

A més, comptarà amb un gimnàs, vestidors i urbanització dels espais lliures de la parcel·la amb una pista poliesportiva, un hort, el pati de jocs i un aparcament per al personal docent.

La inversió prevista per a este nou col·legi és de 10,3 milions d’euros, per a un edifici amb una superfície construïda d’uns 5.000 m². A més, incorporarà criteris de sostenibilitat i accessibilitat, per als quals s’instal·laran plaques solars fotovoltaiques per a l’autoconsum elèctric i el recinte disposarà de tota la nova urbanització que s’ha realitzat a la zona de Mura, amb una àmplia rotonda, un vial transversal que delimita tant l’IES com el CEIP i l’obertura de dos carrils per al trànsit rodat al carrer Camí de Mura.

En total, al llarg d’esta legislatura s’han invertit més de 22 milions d’euros en els centres públics locals, tant en la remodelació dels existents, com en la construcció de l’IES Camp de Túria, o ara en el nou col·legi públic núm. 3.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà