Compromís-MoVe insta al Govern local a convidar als tècnics de Llíria per a la direcció i gestió municipal del programa ARRU

La línia d’ajudes permet finançar la rehabilitació o renovació d’immobles en la zona delimitada pels barris del Pic, la Torreta, el Raval i la Barceloneta

Des de la Coalició aposten per la participació dels tècnics locals de Llíria en la gestió l’Àrea de Regeneració i Renovació Urbana (ARRU), insant al Govern de Llíria al fet que convide de forma directa a participar en la contractació que ha de realizar l’Ajuntament  per a la  selecció de l’assistència tècnica que ha de dirigir el control del programa ARRU a l’Associació de Tècnics de Llíria (ATELL).

Segons l’edil de Compromís-MoVe, Elena Jiménez Garrido, explica que “el programa porta aparellada la construcció i rehabilitació de 100 habitatges entre el que queda de 2016 i 2017 (20 de nova construcció i 80 de rehabilitació). Totes les obres per a les quals se sol·liciten ajudes hauran d’iniciar-se enguany i finalitzar abans de l’1 de novembre de 2017”.

Per a l’edil de Compromís-MoVe, “l’objectiu és complicat de complir en el poc espai de temps concedit, així com pels antecedents constructius a Llíria, on no es construeixen més de 5  habitatges nous per any en els últims anys. Per açò és de vital importància la col·laboració i implicació dels tècnics locals perquè el programa puga aconseguir les seues metes. També juguen un paper important en el desenvolupament d’aquest programa els constructors locals.

Paral·lelament, l’Ajuntament de Llíria ha dotat el programa amb més de 500 mil euros per a obres de reurbanització, que hauran d’acompassar-se i centrar-se en les zones de major aplicació del programa. Entenem des de la Coalició que aquests projectes també han de licitar-se mitjançant invitació als tècnics locals. Tot açò amb la finalitat de fomentar l’ocupació local entre els professionals de la capital del Camp de Túria.

Per a Jiménez, aquesta és una oportunitat per a situar-se al costat del col·lectiu de tècnics de la localitat, els quals estan disposats a col·laborar i a participar activament del desenvolupament d’aquest programa ARRU.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà