José Antonio Campos, guanyador del concurs de pintura ràpida a l’aire lliure

El segon premi del concurs ‘Pintor José Manaut’ de Llíria ha sigut per a Gonzalo Romero i el tercer per a David Escarabajal

L’Ajuntament de Llíria ha entregat a l’església de la Sang els guardons del I Concurs de pintura ràpida a l’aire lliure ‘Pintor José Manaut’. José Antonio Campos, de Vilamarxant, ha resultat el guanyador del primer premi dotat amb 700 euros. El segon de 500 euros ha recaigut en Gonzalo Romero, de Marines, mentres que el tercer premi, valorat en 300 euros, ha sigut per a David Escarabajal (Alcoi). D’entre els artistes locals, s’ha destacat el quadro pintat per Juan Díaz.

Els participants, amb estil i tècnica lliures, havien de representar en els seus treballs les gents, paisatges, carrers i costums llirianes. Els concursants han tingut només el matí d’ahir per a pintar les seues obres als carrers o places de la localitat.

Han sigut un total de 28 persones les inscrites en el concurs, procedents majoritàriament de la Comunitat Valenciana i també d’algunes poblacions de Castella-La Manxa.

L’alcalde de Llíria, Manolo Civera, ha ressaltat que este certamen artístic vol ser un homenatge públic al reconegut pintor José Manaut Viglietti, que va nàixer a Llíria i va ser deixeble de Sorolla. “Este artista, que va faltar el 1971, forma part d’eixe elenc de grans personatges del món de la cultura que ha donat la nostra ciutat en l’últim segle, com l’escultor Silvestre d’Edeta o l’escriptor Pascual Enguídanos”, ha recordat.  

Algunes de les obres participants estaran exposades a l’església de la Sang fins al pròxim 16 d’octubre en l’horari habitual d’obertura del temple. A més, l’Ajuntament de Llíria organitzarà una mostra amb els treballs guardonats i altres creacions dels tres artistes premiats.  

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà