El director general de Polítiques Lingüístiques es reuneix amb La Unió Musical

El centre de Llíria desenvolupa el projecte educatiu en línia en valencià, que aglutina ensenyament reglat i musical en Primària

El president de La Unió Musical de Llíria, Josep Vicent Pedrola, ha presentat al director general de Polítiques Lingüístiques, Ruben Trenzano, el projecte educatiu que desenvolupa el centre en línia en valencià, que aglutina ensenyament reglat i musical en l’etapa de Primària.

El director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, Ruben Trenzano, s’ha reunit amb el president de la Societat Unió Musical de Llíria, Josep Vicent Pedrola, per conèixer de primera ma el projecte educatiu del Centre Integrat de Música que la societat ofereix al seu alumnat.

En la trobada, promoguda pel diputat autonòmic de Compromís, Paco García, el president de la societat ha fet un repàs per les diferent activitats que les agrupacions musicals desenvolupen al llarg de l’any, i com les mateixes s’incardinen en els ensenyaments reglats de música i Primària.

El centre educatiu i l’escola d’educands té la base i la cantera de futurs músics i professionals que, a hores d’ara, estan repartits per tota la geografia espanyola i internacional, tant en la faceta educativa com instrumental.

Pedrola ha destacat que La Unió Musical és l’únic centre educatiu de tota la Comunitat on es compaginen els ensenyaments elementals de música amb l’ensenyament de Primària, sent a més un centre on la línia d’ensenyament és completament en valencià.

Tot este ensenyament, des d’Infantil fins a la Secundaria que s’imparteix en el centre, és realitza completament en valencià, compaginant-lo també amb l’aprenentatge d’un tercer idioma com és l’anglès.

El president ha destacat que totes les publicacions, programes i revistes que realitza el centre, així com la seua comunicació a nivell de xarxes i altres mitjans es realitza en valencià, convertint-se així en un referent a nivell local de la promoció i ús del valencià en l’escola.

La Conselleria d’Educació està donant compliment econòmic en esta legislatura al Conveni de col•laboració amb la Generalitat per construir un Auditori i Centre d’Innovació que complete  l’oferta educativa i millore la qualitat en l’ensenyament del Centre Integrat de Música.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà