‘Seguridad Social’ actuarà en les festes de Sant Vicent després de la romeria

Llíria celebra les festes del 16 d’abril a l’1 de maig

L’Ajuntament de Llíria i la Confraria de Sant Vicent Ferrer ha presentat el programa festiu dedicat a Sant Vicent Ferrer que se celebrarà del 16 d’abril a l’1 de maig. Este any el grup Seguridad Social actuarà a la plaça Major després de la tornada de la romeria al nucli urbà on s’oferirà una paella gegant. A més, durant el primer cap de setmana festiu, se celebrarà la vintena edició del Festival de Paelles, la passejada amb carro fins a Sant Vicent i el repartiment de la mona, i el Mercat Romà que quedarà instal·lat a la plaça Major.

Després del pregó que enguany recau en el vicari episcopal Camilo Bardisa, el primer cap de setmana de les festes tindrà l’epicentre de la seua activitat al parc de Sant Vicent. L’acte central serà la tradicional rogativa el 24 d’abril, amb la imatge del copatró de la ciutat. Esta jornada reunix a milers de veïns en este enclavament natural que participen en un esmorzar popular i en la missa que se celebra a l’ermita.

L’edil de Festes, Pedro Vicente, ha destacat que «este any com a fi de festa per a este dia comptarem amb l’actuació que oferirà el grup Seguridad Social a la plaça Major després de la tornada de la romeria al nucli urbà i una paella gegant per a tots els presents».

Esta és una de les novetats al programa que vam introduir el 2016 però el concert previst de Bajoqueta Rock no es va poder realitzar per la pluja».

A més, durant este primer cap de setmana festiu, se celebrarà la vintena edició del Festival de Paelles, la passejada amb carro fins a Sant Vicent i el repartiment de la mona, i el Mercat Romà que quedarà instal·lat a la plaça Major.

L’alcalde de Llíria, Manolo Civera, va ressaltar en la presentació que «estes festes tan participatives són una expressió de la nostra cultura popular que ens inviten a disfrutar d’uns dies d’alegria des de la devoció religiosa i l’estima per les nostres tradicions».

Per la seua banda, el president de la Confraria de Sant Vicent, Antonio Castellano, va assenyalar «l’arrelament que tenen estes celebracions en la societat edetana i l’estima per la nostra confraria amb més de 250 anys de història». Mentre que els clavaris van destacar la rogativa «com l’acte més emotiu de les festes i esperem que enguany el temps ens acompanye per a viure esta jornada en harmonia amb tots els nostres veïns».

Els veïns i visitants podran disfrutar al llarg de les festes altres activitats com la Nit de Ronda i d’Albades a càrrec d’El Tossal, els concerts de la Banda Primitiva i la UDP, el I Llíria en Dansa de l’Escola de Dansa de Llíria, l’espectacle del mag Toni Bright o la comèdia musical ‘Lo tuyo y lo mío’ a benefici del manteniment de l’ermita.

En l’últim cap de setmana de les festes es realitzarà el sopar popular al Pavelló Pla de l’Arc, la VI Cursa Popular de Sant Vicent, dins del Circuit CRM del Camp de Túria 2017, i el diumenge 30 d’abril la processó en honor del sant.

Els actes culturals conclouran l’1 de maig amb el XIV Festival d’Orquestres de Pols i Pua «Ciutat de Llíria», que torna a celebrar-se després de diversos anys dins del programa d’estes festes, i amb la participació de les rondalles «El Micalet» i l’Agrupació Musical Edetana «Vicente Giménez».

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà