Víctor Rubio: “Arribem en un estat òptim a nivell físic i emocional”

L’entrenador del Bàsquet Llíria atén a Infoturia.com en la prèvia de la fase d’ascens a LEB Plata

Demà dijous el Básquet Llíria emprendrà el camí a un possible ascens a LEB Plata. Els edetans disputaran un total de tres partits, dijous, divendres i dissabte, en un format de liguilla en què el guanyador ascendirà de manera directa al tercer nivell del bàsquet espanyol.


Lluny queda aquell equip format per Vicente Faubel, únic integrant del mític “Cibo”, Valdivieso, Sidao o Rubén Burgos, actual entrenador i campió de la lliga femenina amb València Basket . Ara, setze anys més tard, un altre grup de jugadors amb el mateix objectiu lluitaran baix les ordes de Víctor Rubio, entrenador de l’equip del Pla de l’Arc, que afrontarà el seu sisé play off que dirigeix des de que es coach.

¿Com estàs passant els dies previs a la fase final?

Estic bé. Motivat i il·lusionat de poder viure aquesta final four amb el Llíria i poder complir l’objectiu del club. Em sent un privilegiat per poder viure el meu sisé play-off, mai sabré quan puc tornar a viure un moment igual, així que estic gaudint minut a minuts d’aquests dies.


¿Com està l’equip de cara al play-off?

L’equip arriba molt bé al play-off. Vam fer un gran partit a Gandia, ens va ajudar per a madurar i entendre aquest tram de la temporada. Arribem tots sans i sense problemes de lesions, que per a mi és una gran notícia i competirem amb totes les nostres forces. Òptims a nivel físic i mental.


¿Canvia molt el treball a l’hora d’afrontar tres partits en tres dies?

Evidentment, una final four és un repte físic i mental al qual no estem preparats en aquest nivell. Mai competeixes durant tres dies seguits amb tota la càrrega emocional, estrés i competitiu. Pots acumular a una certa càrrega de treball, però jo parle del component emocional que en estos dies ens poden afectar molt. És un repte, poden ser quatre partits en tres dies i mig, però els rivals estan en la mateixa tessitura que nosaltres. Són tres encontres independents i cal afrontar-los amb la mentalitat necessària per a no desconnectar-nos i ser competitius sempre.


¿Com veus als rivals?

Els rivals són del màxim nivell. En aquesta fase final la juguen 16 de 135 equips que van començar la fase regular a tota Espanya. Són tots d’un altíssim nivell. Molt compactes i solguts competint, i els xicotets detalls marcaran els detalls.


¿En què canvia els partits de la fase regular als de Play-off?

Canvia en la mentalitat, concentració i intenció en aquests partits. Et prepares durant tot l’any per a aquesta fase final. Hi ha moltes jornades que un és conscient que fent les coses mitjanament bé, isques guanyador. Ací tens les coses molt bé, ja no sols per a guanyar sinó també per a poder fer-ho. Cal ser molt exigent amb el grup per a mantenir la concentració. És molt difícil, però no impossible, així que anem per això.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà