Loriguilla baixa els impostos i s’adhereix al pacte d’alcaldies

S’enllaça la bonificació del IBIU per a la instal·lació d’energies renovables

El ple de l’Ajuntament de Loriguilla va aprovar ahir la segona rebaixa en l’Impost sobre Béns immobles de Naturalesa Urbana (IBIU) que s’aplicarà a tot el nucli urbà per igual i a part del polígon industrial.

Després de la bonificació en el IBIU durant tres anys a totes aquelles persones que hagen instal·lat o instal·len plaques solars per a autoconsum, ahir es va aprovar aquesta nova rebaixa dels impostos.

Una vegada valorats els informes preceptius, la nova taxa queda fixada en el 0,50 en l’ordenança municipal. Abans, aquesta taxa se situava en el 0,56, alguna cosa que també s’aplica a les empreses de menor valor cadastral del polígon industrial.
Les arques municipals no patiran cap minvament per les rebaixes dels impostos, ja que seran compensades amb un gravamen superior a les empreses del polígon amb major valor cadastral fixat a 2024. 

Amb aquesta mesura, la ciutadania de Loriguilla veurà disminuït el pagament del IBIU anual sense que repercutisca en les arques municipals, mantenint els serveis i el benestar econòmic del Consistori.

De la mateixa manera, i seguint el full de ruta pel clima, s’enllaça la bonificació del IBIU per a la instal·lació d’energies renovables amb l’adhesió al pacte pel clima i l’energia. De fet, l’Ajuntament treballarà perquè Loriguilla es convertisca en un referent, ja que és un dels pocs municipis de menys de 10.000 habitants que bonifica als seus veïns per la inversió en energies renovables.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà