Els municipis de Nàquera i Calco firmen el seu agermanament europeu, junt a representants de Saint Germain Laprade

 

El Camp de Túria
Els municipis de Nàquera i Calco (Itàlia) varen celebrar, el passat 11 d’agost, la firma del seu agermanament europeu, en un acte presidit per l’alcalde naquerà, Damián Ibáñez, i amb el testimoni de les corporacions del municipi de Calco i també del poble francés de Saint Germain Laprade, agermanat al temps amb ambdós poblacions.

José García

La jornada va començar amb la recepció oficial a les autoritats invitades, entre les que es trobava el cònsol honorari d’Itàlia, Adriano Carbone; José Manuel Miralles, director general de Coordinació del Desenrotllament Estatutari; i l’alcalde de Bétera, Germán Cotanda.

El Saló d’Actes de l’Ajuntament va acollir la gala central, amb la commemoració de 15è Aniversari de l’Agermanament entre Nàquera i Saint Germain, on els alcaldes de les dos localitats i els presidents del Comité d’Agermanament varen coincidir a ressaltar el caràcter “fructífer i perdurable” de la seua amistat, en el marc de la Unió Europea. Els actuals representants, van voler homenatjar molt sentidament l’alcalde que va firmar el compromís en 1998, el desaparegut Juan Bautista, així com a qui fora president del Comité de Nàquera, Rafael Sánchez.

Finalment, els primers edils de Nàquera i Calco van segellar la unió entre estes dos poblacions amb la rúbrica del jurament d’Agermanament i la posterior entrega de les Claus de la Ciutat. En el seu discurs, Ibáñez va destacar el seu “desig d’establir llaços permanents amb el municipi italià”, així com la necessitat de “solidificar les relacions amb el seu germà en comú, Saint Germain Laprade”.

Anteriorment la comitiva d’autoritats, acompanyada per la Societat Musical Santa Cecília, va realitzar una cercavila fins a l’entrada de la localitat, on els alcaldes van destapar el nou cartell amb el nom de les tres poblacions. A continuació es van dirigir al Pont d’Europa, on varen col·locar una corona de llorer, al so de l’Himne d’Europa.

Després es va inaugurar la Plaça de Calco, on els primers edils varen plantar un arbre, com a segell de la seua aliança, i varen destapar la placa que dóna nom al lloc. Finalment en la Glorieta de Saint Germain els alcaldes van depositar, amb l’ocasió de l’aniversari, una corona de llorer junt amb la pedra commemorativa.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà