L’ajuntament edita la publicació ‘Fulls de Cultura Local’ per donar a conèixer aspectes de l’idiosincrasia naquerana

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Nàquera ha anunciat la creació d’una nova iniciativa que pretén difondre aspectos de la culruta popular naquerana, amb la difusió dels ‘Fulls de Cultura Local’, una publicació de periodicitat mensual que difondrà aspectes del saber local “en un format àgil, dinàmic i pròxim al lector de totes les edats”.

José García

Esta iniciativa pretén acostar a tots els públics aspectes concrets del que forma la cultura local de Nàquera, en tots els seus aspectes: història, geografia, agricultura, etnografia, botànica, etc. “La finalitat és difondre la gran riquesa que conserva la localitat en aspectes culturals peculiars o bé la forma local d’altres fenòmens més estesos”, expliquen els seus responsables.

Segons s’explica des del consistori naquerà, “volem donar a conèixer tot allò que ha caracteritzat Nàquera com un poble amb una personalitat molt definida dins l’àmbit de la Serra Calderona i del Camp de Túria”.

En paraules del regidor de Cultura al consistori de Nàquera, Víctor Navarro, “el ric passat històric propi, des de l’època del Bronze fins la II República, ha proporcionat un camp abundant de treball per a historiadors i investigadors, així com en l’aspecte del folklore o també el Medi Ambient; no de bades posseeix una gran extensió de terme municipal dins del Parc Natural de la Serra Calderona”.

“Volem potenciar i compartir tota aquesta riquesa per a difondre aquells aspectes que ens defineixen i ens enriqueixen com a poble i com a comunitat oberta i acollidora”, ha afegit este mateix regidor. El  primer eixemplar dels ‘Fulls de Cultura Local’ està dedicat al ‘Romanç de Calanda’, una festa que es celebra a la cantonada dels carrels de la Botigueta i del Calvariet, recordant el miracle que va ocòrrer, segons explica la tradició, l’any 1641.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà