Es presenta el llibre ‘El legado artístico de la cartuja de Portaceli’, de Francisco Fuster Serra, a l’Edifici Cultural de Vinyes

Demà divendres, 16 de maig, l’Edifici Cultural de Vinyes de Nàquera acollirà la presentació del llibre ‘El legado artístico de la cartuja de Portaceli’, obra de l’escriptor Francisco Fuster Serra. L’acte s’iniciarà a partir de les 19:30 hores. L’acte està organitzat per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament naquerà.

José García

L’autor del llibre, nascut a Bétera, ha redactat una obra que dóna a conèixer la gran quantitat d’obres d’art que arribaren a conservar-se a la cartoixa valenciana al llarg dels segles i que actualment es troben disperses per tot el món. En ella, es realitza un complet estudi sobre la iconografia, els artistes i els benefactors.

En aquest estudi es revela l’origen dels dos gran quadres barrocs que es conserven a l’església de Nàquera i que, probablement, procedeixen de Portaceli. Es tracta de dos grans llenços obra del pintor mallorquí del S. XVII, Pere Salvador.

L’autor, Paco Fuster, explicarà les circumstàncies de la creació d’aquestes obres, el significat i la simbologia que oculten tres-cents anys després de ser creats per a la més famosa de les cartoixes valencianes. L’autor de l’estudi ja publicà el 1993 un altra obra sobre la cartoixa: ‘La cartuja de Portaceli. Historia, vida y arte’.

Per a la regidora de Cultura al consistori naquerà, Maria Ángeles Navarro, “els quadres que es conserven a l’església són obres excepcionals tant pel seu origen i per la seua història, puix estigueren penjades en la seua ubicació actual dins del temple durant tota la Guerra Civil sense que patiren cap dany. Per això, tenim una cita molt interessant per a descobrir les claus que amaguen les dues pintures més significatives de l’església local”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà