AEMON i Nàquera treballen pel Parc Empresarial Los Vientos

REUNIO NAQUERA

L’Associació va demanar la millora de les infraestructures en un àrea que genera el 95% de l’ocupació i el PIB del municipi

L’Associació Empresarial de Moncada, Alfara del Patriarca, Nàquera i Bétera (AEMON) es va reunir recentment amb l’Ajuntament de Nàquera, representat per l’alcalde, Damián Ibáñez, i la regidora de Desenvolupament Local, Lidón Gil. Per part d’AEMON varen assistir el president, José Durá, el vicepresident Javier Gallego i Ovidio Carrascosa, membre de la Junta Directiva. L’objectiu va ser presentar al nou president d’AEMON, José Durà (de l’empresa Grupo BdB, ubicada en el Parc Empresarial Los Vientos) i la seua Junta Directiva, a més d’establir les línies d’acció a curt i mitjà termini en aquesta àrea.

Així, es va parlar sobre les inversions realitzades en el parc a través de les ajudes de l’Institut Valencià de la Competitivitat Empresarial (IVACE) durant 2021: la instal·lació d’un circuit tancat de càmeres de videovigilància (CCTV) i la millora de la senyalització vertical i horitzontal. Sobre el primer punt, AEMON va incidir en la necessitat de posar ja en funcionament les càmeres per tal de millorar la seguretat en l’àrea empresarial.

Per al 2022, l’Ajuntament té previst destinar gran part d’aquestes inversions de l’IVACE per a l’adequació de la xarxa de sanejament del parc empresarial Els Vents davant la pròxima entrada en funcionament de l’EDAR Bonança, prevista per a inicis de 2023. L’Ajuntament vol també utilitzar les inversions de l’IVACE de 2022 per a la posada en marxa d’una eina de gestió web de l’àrea.

Millores pendents
En la reunió, AEMON també va mostrar de nou la seua inquietud per la perillositat del Camí de Llíria, via que comunica els dos costats del parc empresarial. L’Associació va traslladar la necessitat de què l’Ajuntament millore aquest camí per a preservar la seguretat dels treballadors i treballadores, i va esmentar la possibilitat de construir un pont que comunique les dues parts de Los Vientos, hui dia unides tan sols per aquest camí.

Els representants d’AEMON també varen destacar la necessitat d’incrementar els serveis de neteja en el parc, que actualment es realitzen una vegada al mes, i la vigilància i penalització dels abocaments.

Queda pendent la presentació d’un estudi elaborat per AEMON sobre l’impacte econòmic de l’àrea empresarial de Nàquera. “Gràcies a aquest estudi hem pogut saber que el 95% de l’ocupació i el PIB que es genera en Nàquera es deuen al seu parc empresarial”, ha explicat José Durà, gerent d’AEMON.

“És hora de continuar treballant conjuntament amb les administracions públiques, en aquest cas amb l’Ajuntament de Nàquera, per a conjuminar esforços que permeten millorar les condicions de Los Vientos, tant en matèria d’infraestructures com en mobilitat, gestió eficient i seguretat”, ha assegurat Durà, qui ha informat que AEMON elaborarà pròximament “un Pla de Seguretat Integral de l’àrea empresarial”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà