La Diputació renova les ajudes per al poblat ibèric del ‘Puntal dels Llops’

Poblat Iber del Puntal dels Llops

La Diputació de València ha aprovat les subvencions destinades a l’ajuntament d’Olocau amb les que tracta de contribuir al manteniment, gestió i difusió turística del poblat iber del ‘Puntal dels Llops’. Així, aquest assentament, que data del segle V abans de Crist, rebrà unes ajudes de 30.030 euros per garantir la posada en valor dels jaciments i els seus diferents serveis didàctics.

I.G.

El ‘Puntal dels Llops’ forma part de la ‘Ruta dels ibers’, un projecte de turisme cultural en territoris d’interior impulsat per la Diputació de València. De fet, aquest emplaçament va ser el primer jaciment iber consolidat a la Comunitat Valenciana, a la fi dels anys 80 del segle passat i és un fortí de defensa i control del territori, que tenia la capital al Tossal de Sant Miquel a Llíria.

Unes restes històriques que ara l’Ajuntament d’aquesta localitat del Camp de Túria en col·laboració amb la  Diputació de València tracten de donar a conéixer a tots aquells que visiten la nostra comarca. En aquest sentit, la diputada de Cultura, María Jesús Puchalt, ha declarat que “amb aquestes ajudes contribuïm a la conservació i difusió d’importantíssims enclavaments ibèrics que, encara avui, segueixen aportant dades molt valuoses sobre els usos i costums dels primers pobladors d’aquestes terres”.

De fet, Puchalt ha destacat que “seguint l’exitós model de gestió establert a altres jaciments de la Comunitat Valenciana, s’ha impulsat també el mateix model a l’assentament d’Olocau, complint amb el compromís de la Diputació amb la conservació i difusió del patrimoni cultural de les nostres comarques”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà