“Afronte el 28M amb la mateixa il·lusió que la primera vegada en 2011”

antonio ropero

Antonio Ropero, alcalde d’Olocau i candidat del PSPV

El socialista Antonio Ropero aspira a revalidar la majoria absoluta en les urnes el pròxim 28 de maig. L’alcalde d’Olocau des de 2011 fa un repàs de l’actualitat del municipi.

Quan tindrà alumnes el nou col·legi públic Ferran Zurriaga?
El col·legi està acabat, però hem aprofitat les obres per a eliminar totes les línies elèctriques i de telefonia del carrer. Amb la qual cosa per a dotar al col·legi de la fibra ara ens han demanat una sèrie de rases que s’estan acabant i estem a costa de que col·loquen el cable de la fibra, Iberdrola ja té l’autorització per a les connexions en el transformador i en les pròximes setmanes quan estiga els alumnes passaran directament a les aules. En un parell de setmanes calcule que estarà el trasllat en marxa.

Com a novetat, podria ser utilitzat també per alumnes de l’ESO que actualment es desplacen als instituts de Llíria.
Estem treballant ja amb la Conselleria d’Educació per a crear el ‘institut escola’ en els pròxims mesos per a poder habilitar quatre aules més en la primera planta del nou edifici i així els estudiants d’Olocau podrien cursar primer i segon de l’ESO en el nou col·legi sense desplaçar-se a Llíria a partir del curs 24/25. També podrien vindre els estudiants de Gàtova i de Marines Vell.

Què representa el nou col·legi per a Olocau?
Per a nosaltres és fonamental l’educació perquè sense educació no hi ha cultura i sense cultura no hi ha respecte. El centre escolar, que ha costat molt d’esforç, significa un pas més enllà. Que puguen vindre les famílies joves i que puguen tindre un col·legi de primer nivell en un entorn privilegiat i unes instal·lacions de qualitat amb professorat excel·lent. Perquè no és tan important l’embolcall com el producte que està dins i l’educació que s’està fent és molt bona.

L’espai que deixaran els barracons de l’actual col·legi l’ocuparà un Auditori. Com és el projecte?
Olocau és sinònim de cultura i necessitem espai per a totes les activitats culturals. Licitarem per 570.00 euros la primera fase de l’Auditori que tindrà un aparcament públic de 50 places. És un projecte molt ambiciós, però en el pressupost d’enguany ja està la partida per a la construcció del *párquing.

I seguint amb la cultura, els arqueòlegs donen els últims retocs a les peces en el museu de la Casa de la Senyoria, quan s’obrirà?
En les pròximes setmanes s’inaugurarà la sala museística de la Casa de la Senyoria. Només quedaria la part de dalt i amb això es finalitzarà la recuperació de la Torre Pardines i la Casa de la Senyoria.

antonio ropero

Més de 80 peces de la cultura ibera

Les noves vitrines de la sala museística de la Casa de la Senyoria alberguen ja les peces iberes trobades al llarg de 40 anys en les excavacions del jaciment del Puntal dels Llops. Gràcies al Museu de Prehistòria i a la restauració que han realitzat els arqueòlegs de les restes es podran exposar al públic més de 80 peces de la cultura ibera. En les pròximes setmanes s’inaugurarà l’espai.

Amb quina predisposició afronta les eleccions després de 12 anys?
Com si fora el 2011, amb tota la il·lusió d’acabar el projecte de convertir Olocau en un municipi diferenciat, amb espais de primer nivell, un lloc agradable on viure, amb tota mena de serveis i instal·lacions equipades amb les últimes tecnologies mediambientals. S’està complint l’objectiu. La satisfacció de la gent és molt gran. Hem aconseguit el col·legi, la torre, sense deute, sense pujar els impostos i amb superàvit. Això et fa continuar amb il·lusió.

Què li queda per fer els pròxims quatre anys?
Hi ha molts reptes: el centre de dia, l’institut, un transport publique de qualitat. En aquest sentit, mentrestant hem posat en circulació una furgoneta elèctrica i el transport a demanda per a Bétera i augmentat les línies amb *Llíría fins que la conselleria s’adone de la necessitat del transport comarcal. Continuar amb les polítiques per a les persones: ajudes socials, un ambulatori en condicions, respecte de l’entorn per a futures generacions. Això ens fa seguir a mi i al meu equip.

Quin és l’objectiu el 28 M?
L’abans i el després es veu no fa falta que ho diga jo. L’única cosa que li demanem als veïns és que continuen confiant en nosaltres. El que li demane no és diners, li demane temps. Que ens donen temps perquè l’administració és molt complicada a l’hora d’executar.

En quin punt es troba el parc de Bombers pendent des de 2012?
Estic a costa de que la conselleria licite obres del parc de Bombers i espere que en els pròxims mesos entren les màquines perquè és fonamental per al conjunt de la comarca que la *Calderona estiga protegida. Els pitjors dies de la meua vida han sigut els dels incendis, per la impotència. Et jugues que un paratge natural es perda en un minut i recuperar-lo costa dècades. Sempre hi haurà incendis per això és important la prevenció. És més important gastar 5 milions en prevenció que 22 en l’extinció. La labor que fan els bombers en els incendis en una societat que cada vegada mira més al ‘jo’ és fonamental i cal reconéixer-li-ho públicament.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà