Olocau presenta el programa d’actes de la Iberfesta 2023

Amb propostes per a gaudir de la cultura ibera durant els dies 10 i 11 de juny

L’edició 2023 de la Iberfesta d’Olocau comptarà, un any més, amb un complet i variat programa d’actes per a, d’aquesta manera, continuar sent l’esdeveniment de referència de tots els amants de la cultura ibera (clic en el següent enllaç per a descarregar-lo: https://bit.ly/41GmPvj).


Durant el dissabte 10 i el diumenge 11 de juny, el municipi acollirà una cita molt esperada per veïns i veïnes, així com per les nombroses persones que sempre el visiten, pel seu gran significat i pel seu caràcter popular, un aspecte diferenciador i essencial en ella.


Així, el dia 10, a les 11:00 hores, arrancarà la Iberfesta amb la inauguració i, a les 11:30, tindrà lloc la primera recreació històrica de ‘La Llegenda de Nauiba’: la Boda Ibera. Les següents es realitzaran el dissabte a les 21:30 hores, amb el Ritual funerari iber, i el diumenge a les 11:30, amb la Gran desfilada, i la cerimònia i el banquet funerari o ‘silicernium’.


A més, al llarg de les dues jornades, es podrà gaudir de diferents activitats, com la ‘Fireta dels Ibers’, els tallers didàctics d’arqueologia experimental o la Biblioteca Infantil del Museu de Prehistòria de València. També tornarà ‘Les cinc proves de Nauiba’, el circuit de teatralitzacions participatives que sempre entusiasma a grans i xicotets.
Cal assenyalar, així mateix, que el servei de visites guiades al Puntal dels Llops oferirà dos horaris (dissabte a les 18:00 hores i diumenge a les 9:30) per a aquelles persones que desitgen conéixer el jaciment (és necessari apuntar-se), i que la Col·lecció Museogràfica de la Casa de la Senyoria romandrà oberta per a poder veure la seua exposició.


Segons ha afirmat l’alcalde d’Olocau, Antonio Ropero, l’objectiu d’aquesta nova edició de la Iberfesta és “consolidar-la com una cita assenyalada en el calendari d’esdeveniments tant de la comarca del Camp de Túria com de la província”. Tal com ha assenyalat el primer edil, per a aconseguir-ho, “s’ha elaborat un programa d’activitats que manté la tradició, que conserva tots els elements que fan de la Iberfesta una celebració única, i que està pensat perquè tots i totes gaudim d’un cap de setmana molt especial en el qual recordarem el nostre passat i les nostres arrels”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà