Riba-roja mostra el seu passat visigot en les II Jornades d’Arqueologia

arqueologia ribaroja 2

Experts europeus debaten sobre recintes fortificats en època visigoda

Esta setmana, Riba-roja ha acollit les II Jornades d’Arqueologia sobre els recintes fortificats en època visigoda, que han reunit a diversos experts europeus en la matèria i que han sigut coordinades pels professors d’Arqueologia Josep Maria Macià, Albert Ribera i Miquel Rosselló.

El ric passat visigot de Riba-roja el converteix en un enclavament perfecte per a la matèria, ja que compta amb els dos jaciments que en l’actualitat es coneixen sobre terreny valencià: el Pla de Nadal i València la Vella. El primer d’ells va ser declarat bé d’interès cultural en 1991 i es visitat anualment per centenars de persones, gràcies a les visites guiades i teatralitzades organitzades per l’Oficina Municipal de Turisme. A més, disposa del Mupla (Museo visigot del Pla de Nadal), amb més de 200 peces procedents del jaciment. Quant a València la Vella, s’han realitzat excavacions recents i està prevista la creació d’un pla d’usos i organització que permetrà les visites guiades.

Conferències, xerrades i debats han protagonitzat les Jornades, que s’han completat amb una visita als dos jaciments visigots. L’objectiu d’estes Jornades ha sigut aprofundir en el llegat que ens ha arribat als nostres dies de la civilització visigoda i la necessitat de continuar treballant per descobrir la història valenciana durant aquella època.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà