70 joves menors de 30 any treballaran al llarg d’un any a Riba Roja amb dos programes europeus

ayuntamiento

Més d’1 milió d’euros de fons europeus

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha rebut una subvenció d’1.019.297’65 euros per posar en marxa dos programes d’ocupació destinats a joves menors de 30 anys en situació d’atur, una iniciativa que permetrà donar treball a uns 70 joves de la localitat durant un període màxim d’un any que realitzar les seues tasques en les diverses àrees de l’ajuntament.

En el marc del programa públic Avalem Joves Plus, finançat amb fons europeus i gestionat per la Generalitat mitjançant el Servei Valencià d’Ocupació i Formació (Servef), es posaran en marxa pròximament a Riba-roja dos programes que estan destinats a millorar les expectatives laborals dels joves menors de 30 anys, un dels sectors més castigats per la crisi econòmica.

En el cas de Riba-roja, el milió d’euros que es rebrà de fons europeus es repartiran entre els 608.000 euros del programa Emcuju destinat a joves amb qualificació acadèmica i els 410.000 euros per al pla Empuju enfocat a joves sense una qualificació acadèmica. Durant un any aquests joves sumaran per modernitzar l’administració i incorporar nous coneixements i habilitats, una experiència que després podran fer servir per a retornar-los al teixit econòmic i social del municipi.

La gestió excel·lent que l’Ajuntament de Riba-roja va realitzar en l’edició anterior quan va rebre 600.000 euros ha estat el motiu fonamental perquè enguany s’haja duplicat pràcticament esta xifra, en concret, ha augmentat un 66%. Els beneficiaris també s’han incrementat, dels 40 joves de l’any 2017 es passa als vora 70 que hi haurà enguany, quasi el doble.

El regidor de Foment Econòmic de Riba-roja, Rafa Folgado, ha destacat la importància de l subvenció rebuda per la quantitat i a més a més per tractar-se de fons europeus de garantia juvenil que “abans amb els governs del Partit Popular havien de retornar perquè es gastaven inadequadament o senzillament no es gastaven”.

Segons Folgado, el programa Avalem Joves Plus “va a permetre als joves seleccionats formar-se i adquirir una experiència que faça augmentar les seues expectatives futures de trobar un lloc de treball una volta haja acabat el període d’un any, fins ara el resultat ha estat molt bo perquè tenim nombrosos casos de joves que ara tenen treball gràcies a esta experiència”.

Folgado ha remarcat que el departament municipal de Foment Econòmic “està treballant molt per rebaixar la taxa d’atur entre els joves que tenim situada en un 15%, la més baixa de la comarca i inferior a la que hi ha en molts municipis valencians de la nostra grandària i situació, per això anem a continuar en la mateixa línia durant la resta de la legislatura”, tot i que ha afegit que també es posarà èmfasi “per rebaixar la taxa que pateixen altres segments d’edat com els majors de 45 anys o les dones que continuen essent un dels més afectats per la desocupació”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà