El Castell acull 60 obres murals i escultòriques d’Enric Mestre

expo4

L’exposició romandrà a Riba-roja fins al 4 de novembre

L’Espai d’Art Contemporani El Castell (E CA) de Riba-roja de Túria inauguà ahir l’exposició ‘El món geomètric d’Enric Mestre’ amb més de 60 peces de pintura i escultura ceràmica de l’autor d’Alboraia signades en la dècada dels 90 del segle passat i, també, les seues últimes creacions.

L’exposició es configura al voltant de set espais. En primer lloc, “Arquitectures per a la mirada” comprén obres entre 1990 i 2012 amb predomini del gres i l’engalba, amb colors obscurs i, en alguns casos, esmaltats.

Les formes rectangulars es recomponen sobre el llenç en “Estructures minimalistes”, acrílics signats en 2012, amb preponderància dels colors neutres, reprenen els traços simples característics de l’autor. Enric Mestre es reafirmava així en una de les seues màximes vitals: menys és més. Tanmateix, com ell mateix recorda, “no hi ha dues teles iguals i tot depèn de la forma en què es miren”.

L’“Arquitectura pintada” inclou peces de la primera dècada d’aquest segle on l’artista alça estructures d’angles rectes mitjançant planxes. A més, introdueix pastes de colors i uniformes que fan visible el bastiment escultòric de les obres.

Durant 2013, l’artista va experimentar amb materials sintètics sobre llenç amb degradacions sobre negres, grisos i rojos. El resultat van ser quadres de més d’un metre d’alçada reunits en “Terres de foc”. Eixa mateixa filosofia impregna els olis i acrílics sobre cartolina de “Silencis, nocturns i espais en gris”, dels últims sis anys. El contrast amb les obres anteriors es troba en els colors, que ací són més clars.

Per últim, la diversitat de l’univers cromàtic d’Enric Mestre té la seua expressió en “Alicatats”, amb una sèrie de pintures de 2008, i “Espais ambigus”, elaborades entre 2009 i 2010. En el primer cas, les geometries marcades sobre línies irregulars s’han omplert amb olis de colors cridaners i pastís. D’altra banda, l’artista va recrear plànols tridimensionals sobre fusta i va fer servir els acrílics rojos, marrons, negres, verds i blaus amb ombres i degradats per a jugar amb la percepció i la imaginació.
La mostra es podrà visitar fins al pròxim 4 de novembre.

expo3

Enric Mestre va nàixer a Alboraia en 1936. Va estudiar Dibuix en l’Escola de Sant Carles de València i Ceràmica en l’Escola Pràctica de Ceràmica de Manises i en l’Escola d’Arts Aplicades de València , es va llicenciar en Belles Arts per la Facultat de Sant Carles, de la Universitat Politècnica de València i va cursar estudis sobre vidriats artístics d’alta temperatura al Lycée Technique Henry Brisson de Vierzon.

Ha rebut guardons com Primer premi en el Concurs Nacional de Ceràmica de Manises,; Premi Nacional en el Concurs de Disseny Industrial de la Fira de Ceràmica de Valencia; Premi Alfons Roig de la Diputació de València, Premi de les Arts Plàstiques de la Generalitat Valenciana i internacionals a Alemanya.

Les seues obres han format part d’exposicions individuals i col·lectives a Espanya, Dinamarca, Alemanya, Suïssa, el Regne Unit, Holanda, França i el Japó i formen part dels fons del Museu de Ceràmica de Manises; Museu d’Elx; Museu de Vilafamés; Museu de Belles Arts de València; Museu Nacional de Ceràmica González Martí; del Museu d’Art Contemporani de Madrid; Museu de Ceràmica de Barcelon; i del Museu Arlana de Ginebra; Museu de Bechyne de la República Txeca; Museu de les Arts Decoratives de Praga; Tennessee State Museum; o The Museum of Modern Ceramic Art de Gifu de Japó.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà