Riba-roja adjudica el 68% dels contractes públics a xicotetes i mitjanes empreses

Ajuntament de Riba-roja de Túria

Amb estes adjudicacions el municipi estalvia 105.273 euros en la licitació

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aconseguit un estalvi econòmic de fins a 105.273 euros en el procés d’adjudicació dels contractes públics executats durant el trimestre passat. A més, el 68’75% dels contractes que s’han dut a terme en aquest termini de temps han correspost a xicotetes i mitjanes empreses (pimes) com a factor de creixement econòmic i creació d’ocupació en la localitat.

L’equip de govern del PSPV va donar compte en la sessió ordinària del ple de juliol de les licitacions que s’han processat al llarg del trimestre comprés entre els mesos d’abril i juny, de manera que s’han executat un total de 16 a pimes i s’han tingut en compte una sèrie d’objectius de desenvolupament sostenible (ODS) a l’hora de baremar cadascuna de les propostes rebudes.

El govern municipal té en compte diversos preceptes continguts en la llei de Transparència, Bon Govern i Participació Ciutadana de la Comunitat Valenciana a l’hora d’adjudicar els citats contractes, especialment referent a la transparència informativa, la promoció de la reutilització de les dades públiques, la implantació efectiva de codis de bon govern i bones pràctiques, a més de la participació proactiva de la ciutadania en els processos de presa de decisió sobre polítiques públiques.

D’aquesta manera, una major concurrència i un increment en el nombre d’ofertes rebudes en cadascuna de les licitacions públiques propícia una reducció notable en la licitació final de cadascun dels contractes que es trauen a concurs i, per tant, en el trimestre passat dels 733.205 euros amb els quals es van licitar al final es van adjudicar per un import de 627.932 euros. L’estalvi econòmic es va situar, per tant, en els referits 105.273 euros. L’import d’adjudicació va oscil·lar entre una quantitat mínima fixada en 15.200 euros i un màxim de 300.578 euros.

L’equip de govern local de Riba-roja de Túria també ha tingut en compte una sèrie de criteris en la redacció de les bases reguladores per a dur a terme la licitació dels contractes municipals. Així, entre elles s’han aplicat diversos Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que fomenten una major participació de concurrents en els processos d’adjudicació establits.

Els ODS aplicats estan relacionats amb la promoció del creixement econòmic inclusiu per part de les empreses que han pres part en els processos de selecció, uns altres estan referits a la salut i el benestar de les persones, a més d’uns altres sobre una reducció de l’impacte ambiental negatiu per càpita de les ciutats, la promoció de la gestió sostenible dels boscos amb campanyes de repoblament i reforestació, la no discriminació per raó de gènere i modalitats de consum i de producció sostenibles, entre altres aspectes.

Cal recordar que l’equip de govern de Riba-roja de Túria va aprovar el passat 8 de juny de 2020 en la Junta de Govern local un protocol de tramitació de contractes per a la millora contínua i l’increment de l’eficàcia i la transparència de l’ajuntament i que s’han traduït amb dues accions concretes, una setmanalment que consisteix a donar compte a la Junta de Govern Local dels contractes iniciats i l’estat en el qual es troba la seua tramitació i un altre que suposa donar compte trimestralment al ple dels contractes adjudicats durant eixos tres mesos.

L’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha destacat “els enormes beneficis no sols econòmics sinó també socials, ambientals o sobre la sostenibilitat que es tenen en compte en aquest ajuntament a l’hora d’adjudicar els contractes, el nostre compromís és ferm i decidit per contribuir en la nostra mesura a construir una societat més justa i solidària per a tots”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà