L’Ajuntament rebutja una moció socialista per comprar la cooperativa Sant Antoni

Este almacén de suministros es uno de los afectados.
El consistori riba-roger va denegar, en el ple ordinari celebrat el passat dimecres i amb els vots de la majoria absoluta del Partit Popular, la moció que presentà el PSOE perquè l’Ajuntament iniciara tràmits per la compra de la cooperativa agrícola Sant Antoni, que tancarà després d’ un ERO que afectarà 46 treballadors.

Jesús Pérez

La cooperativa es troba ara en concurs de creditors, situació que finalitzarà amb la venda dels establiments que posseeix al municipi.  Entre les possessions, es troben una nau de 6.000 metres quadrats, una gasolinera i un edifici urbà de 500 metres al poble.
 
El PSOE, de la mà del seu portaveu Robert Raga, creu que el rebuig del PP a la iniciativa  socialista “obre la porta a la incertesa de futur d’una cooperativa que sempre ha sigut un referent per Riba-Roja” i alerta que aquest abandó municipal de la cooperativa pot fer que aquesta caiga ”en mans d’especuladors a baix preu”. La formació socialista va aportar un informe sobre la viabilitat de la compra de la cooperativa per part de l’Ajuntament.

Raga va manifestar que la implicació de l’Ajuntament en el procés de la cooperativa “protegiria els interessos dels socis, dels cooperativistes i dels treballadors afectats, que tindrien un futur digne en moment econòmiques de greus dificultats per moltes famílies, ja que a través  de l’agricultura ecològica i la tradicional seria factible un ressorgiment d’aquesta activitat tan arrelada de Riba-Roja, després de més de 60 anys d’història de la cooperativa”.    

El representant socialista va explicar que als primers càlculs del PSPV, la compra de la cooperativa per part del consistori suposaria un cost anual de 60.000 euros “perfectament assumibles per les arques municipals mitjançant la retallada de les despeses corresponents a festes, fastos i balafiament del Partit Popular”.

La formació socialista va recordar que el sou i les dietes de l’alcalde “estan xifrades en 68.000 euros, quantitat que supera el cost estimat de la cooperativa”. A més, el sou dels concejals i els homes de confiança de l’alcalde ascendeix a 350.000 euros. En total, 418.000 en salaris pagats per els ciutadans, segons va detallar Raga.

Per últim, Raga, va qualificar el projecte com “d’enorme magnitud per als veïns perquè està en joc una part del municipi per donar respostes a les necessitats de les famílies afectades”, a més de recordar que el partit continuarà lluitant al costat d’aquestes persones.     

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà