L’Ajuntament celebrarà el dia de l’arbre el proper 2 de febrer

Xopera de Traver

Amb motiu de la celebració del dia de l’arbre el proper 31 de gener, l’Ajuntament d’aquest municipi del Camp de Túria celebra una setmana d’activitats didàctiques de conscienciació ciutadana envers la protecció de la natura i el medi ambient. Uns actes en els quals participen els escolars del municipi i que finalitzaran el proper dia 2 de febrer amb una jornada popular de plantació d’arbres a la qual es convida a tots els veïns del municipi i de les poblacions de la comarca.

I.G.

Aquest any la zona triada per a la plantació popular, que començarà a les onze del matí,  s’ubicarà dins del Parc Natural del Túria, al costat de la Urbanització Masia de Traver. Aquesta zona, més coneguda per Xopera de Traver, s’està actualment repoblant per part dels tècnics i treballadors del Parc Natural en col·laboració amb la regidoria de Medi Ambient d’aquesta localitat. De fet, el regidor d’aquesta àrea municipal, Francisco J. Ferriols, ha declarat que “amb aquesta actuació pretenem ajudar en la regeneració de l’entorn mitjançant la introducció d’espècies mediterrànies de ribera”.

La plantació estarà dirigida pels tècnics del Parc Natural i s’organitzarà en diferents grups de treballs per tal que arrelen el major nombre de plantons possibles. Les plantes han estat seleccionades i criades pel Centre d’Espècies Forestals de la Generalitat Valenciana. Amb aquesta selecció, segons Ferriols, “es pretén augmentar la biodiversitat del parc i garantir el manteniment de les espècies autòctones existents al nostre terme municipal”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà