El Conservatori de Música de Riba-roja celebra els seus 30 anys

conservatorio de musica

Més de 3.000 alumnes que han estudiat a les seues aules

L’Ajuntament de Riba-roja ha celebrat el 30 aniversari del Conservatori Municipal de Música amb un acte ajornat en 2020 per la pandèmia del coronavirus en el qual s’ha reivindicat la labor educativa i cultural amb tots aquells que han contribuït a la millora del centre des de la seua creació.
El Conservatori Professional Municipal de Música de Riba-roja de Túria es va gestar en 1990 i va ser el primer al Camp de Túria a atendre la demanda existent a la comarca.

Al voltant de 3.000 alumnes han passat per les seues aules per a cursar els estudis de música en algunes de les 17 especialitzades autoritzades. Els estudis que s’ofereixen a les seues aules comprenen els ensenyaments elementals per als alumnes d’entre els 8 i els 12 anys d’edat, que coincideixen amb els cursos educatius de tercer a sisé de primària.

El conservatori també ofereix els estudis professionals previstos per als alumnes d’entre 12 i 18 anys que cursen secundària i batxillerat. El disseny de la formació oficial musical es realitza per a permetre una combinació entre la música i els estudis.

El concert commemoratiu va comptar amb la participació de grups vocals, instrumentals i solistes d’ensenyaments elementals i professionals. A més, es va poder gaudir d’una actuació de ex alumnes del conservatori que van obtindre premi d’honor durant els cursos 19/20 i 20/21, un d’ells guardonat amb el Premi Autonòmic de la seua especialitat.

A l’acte estaven convidats els ex alcaldes de Riba-roja –només va acudir Joan Antoni Toledo- i els regidors de Cultura que al llarg dels 30 anys han contribuït a la gestió i millora del conservatori, referència a la comarca pels graus elementals i professionals que es cursen a les seues aules actualment.

L’equip de govern ha destacat l’esforç econòmic que suposa el sosteniment del conservatori amb 1,4 milions d’euros anuals, dels quals les arques municipals contribueixen amb entre un 65 o 70% cada any, mentre que els alumnes aporten 250.000 euros en concepte de taxes i la Conselleria de Cultura concedeix una subvenció de 130.000 euros. Per això ha reclamat l’entrada en la xarxa de Centres Públics de la Generalitat Valenciana per a alleujar a les arques municipals del pagament d’al voltant d’1 milió d’euros anual.

El grau d’estudis de música elemental de Riba-roja acull a 126 alumnes i el grau professional reuneix altres 183 alumnes, de manera que es converteix en un dels centres amb un major nombre d’usuaris en la Comunitat Valenciana.
Augmentar l’ocupabilitat dels alumnes del conservatori constitueix un dels reptes del centre musical en el futur més immediat al costat de la modernització de les instal·lacions.

L’alcalde Robert Raga ha destacat “la important labor que el conservatori ha exercit aquests 30 anys no sols en la localitat sinó també a la comarca i fins i tot en la Comunitat Valenciana en convertir-se en un símbol per la qualitat i el nivell del professorat i dels músics que acaben els seus estudis en el centre” i va agrair el treball “de totes aquelles persones que han contribuït a la millora del conservatori des de la seua creació”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà