Riba-roja destina 1,6 milions a tallers i programes de formació i ocupació

plan empleo Ribarroja

S’ha celebrat l’acte de clausura i benvinguda dels alumnes dels programes EMPUJU i ECOVID

L’Ajuntament de Riba-roja ha celebrat aquest matí al Parc Maldonado la clausura del taller d’ocupació «Riba-roja Bonica II» i ha donat la benvinguda als alumnes/treballadors del nou taller T’Avalem i dels programes de foment de l’ocupació entre els joves desocupats del municipi EMPUJU i ECOVID 2022. L’acte ha comptat amb la presència de l’alcalde de la localitat, Robert Raga, de la directora general d’Ocupació i Formació de Labora, Rocío Briones, i del regidor de Foment Econòmic, José Ángel Hernández.

En aquest sentit, Raga ha indicat que “quan parlem d’aquests tallers d’ocupació parlem de persones i darrere de cadascuna d’elles hi ha una història, una família, etc. Les administracions estem per a gestionar correctament els impostos i destinar-los en aquelles àrees que els afecten directament. Des de 2015, aquest ajuntament va iniciar una línia d’impuls de dos departaments clau com són Serveis Socials i Foment Econòmic i s’han convertit en els eixos fonamentals de la nostra gestió”.

“L’ajuntament – ha continuat Raga– està per a fer tot el possible pels seus ciutadans. Nosaltres som vosaltres i, per això, hui m’agradaria dir-vos tant als majors de 45 anys que estan en una etapa complicada, als joves i a tots que hi ha futur, hi ha esperança. Les últimes dades de l’atur així ho indiquen i lluitarem per a millorar la vostra ocupabilitat”.

Per part seua, Briones ha agraït a l’equip de govern, al de foment econòmic i ocupació, al docent i als alumnes “que em feu partícip d’aquest acte que és una posada en escena de tot el treball que esteu duent a terme en Riba-roja i que tinc el privilegi de ser testimoni en primera persona. L’objectiu de la política i de les administracions és preocupar-nos i ocupar-nos per la ciutadania i el seu ús, ja que tota persona necessita un treball per a tindre una projecte de vida digne i autònom”.

Així mateix, la directora general ha destacat que “l’aposta clara i decidida per l’ocupació es tradueix en xifres i des de 2015 fins ara el pressupost destinat des de Labora a Riba-roja s’ha multiplicat per set, amb el que hem passat de 500.000€ als tres milions d’euros actuals, que es distribueixen no sols en ajudes per als programes de l’administració local sinó també en ajudes a la contractació per a les empreses i els autònoms”.

En concret, ha finalitzat el taller «Riba-roja Bonica II», en el qual han participat 25 persones i es dona inici a nous tallers com el de “Millora Paisatgística del Parc Municipal Maldonado”, que compta amb 25 participants; T’Avalem “Riba-roja + visible”, amb 13, i els programes EMPUJU i ECOVID, amb 14 i 20 beneficiaris, respectivament.

La inversió destinada a aquests programes per al 2022 supera els 1,6 milions d’euros, dels quals el 80% són aportats per Labora i la resta, 345.000€, per l’Ajuntament de Riba-roja. Així desglossament de la xifra es concreta en 578.148,83€ d’inversió per al Taller “Millora Paisatgística del Parc Municipal Maldonado”; 302.718,49€ per a T’Avalem “Riba-roja + visible”; 414.129,63€ per al programa EMPUJU i 366.855,86€ per a ECOVID.
El Projecte «Riba-roja Bonica II»

El taller «Riba-roja Bonica II» ha possibilitat als seus participants adquirir les destreses necessàries per a exercir les especialitats d’obra de paleta i jardineria, a més de permetre la recuperació mediambiental i paisatgista del Parc Municipal Maldonado.
El projecte ha format, durant un any, a persones desocupades majors de 25 anys de Riba-roja. Dels 25 alumnes, deu s’han dedicat a l’especialitat de jardineria i els altres deu a l’especialitat d’obra. L’equip docent, directiu i administratiu ha estat format per cinc treballadors.
La inversió total de “Riba-roja Bonica II” ha ascendit a 545.412,8 €, als quals cal sumar l’aportació municipal de 65.000€.

El programa de Tallers d’Ocupació es configura com un programa mixt d’ocupació i formació que té per objecte millorar l’ocupabilitat de les persones desocupades a les quals va dirigit, mitjançant la realització d’obres o serveis d’interés general i/o social.

Durant l’any de formació, l’alumnat/treballador rep formació professional per a l’ocupació adequada a l’ocupació a exercir, segons el projecte de pla formatiu. Així mateix, s’imparteix formació complementària de caràcter modular relacionada amb inserció laboral, sensibilització mig ambiental i igualtat de gènere.

A més, els alumnes en finalitzar el taller aconsegueixen el Certificat de Professionalitat de nivell 2 que els acredita laboralment per a accedir al lloc de treball d’Oficial de 2a de jardineria i Oficial de 2a d’obra de paleta.
Inici de nous tallers i programes

Respecte als nous tallers d’ocupació i programes que es posen en marxa cal indicar que “Millora Paisatgística del Parc Municipal Maldonado” és la continuació de «Riba-roja Bonica II», amb el que incidirà en els treballs de millora de la zona i T’Avalem “Riba-roja + visible” és un taller especialitzat en pintura i està dirigit a joves de 16 a 30 anys.

L’alumnat participant d’aquests tallers rep durant tot el procés formatiu orientació, assessorament i informació laboral i professional, així com formació empresarial. A més, una vegada finalitzat el projecte l’Ajuntament de Riba-roja li presta assistència tècnica tant per a la cerca d’ocupació per compte d’altri com per a l’establiment per compte propi.

Per part seua, els programes d’ocupació EMPUJU i ECOVID són iniciatives que tenen com a objectiu promoure la generació d’ocupació i la millora de l’ocupabilitat dels seus participants o ajudar a persones desocupades d’almenys 30 anys que van perdre la seua ocupació a conseqüència de la conjuntura derivada de la COVID-19.

No hi han comentaris

Deixar un comentari

El vostre correu no es publicarà.