Suspesos els actes de Sant Antoni en Riba-roja pel covid

Sant Antoni


La missa en honor al sant es manté

L’Associació de Membres del Festival de Sant Antoni Abad ha informat l’Ajuntament de Riba-roja la seua decisió de suspendre els actes tradicionals commemoratius d’aquesta festivitat, a causa de l’increment de la incidència acumulada de la Covid-19 i evitar així qualsevol risc de contagi.

Segons ha indicat el portaveu de l’Associació, José Barea, el programa d’actes contemplava la plantà de la foguera per a aquest cap de setmana i la benedicció d’animals per a diumenge que ve 23 de gener. “Anàvem a muntar l’estructura de canya que manté la foguera i vestir-la amb la part de branques d’olivera que porta i el diumenge cobrir-la totalment amb branques de murta”, ha explicat Barea, qui ha afegit que estava prevista la benedicció d’animals per al següent diumenge.

“El gran problemanos ho plantejava la benedicció perquè s’acumula molta gent amb els seus animals a més dels carros i cavalleries que arriben de Vilamarxant i la Pobla de Vallbona. Hem considerat que no som suficients per a poder controlar el recorregut i els accessos de la cercavila de la benedicció amb garanties, sobretot pensant en les mesures de seguretat que cal complir per la Covid-19 i la incidència tan alta que hi ha actualment” -ha sentenciat Barea.

Malgrat això, sí que continua vigent la missa en honor al sant del dilluns, el pròxim 17 de gener. La seua celebració està prevista per a les 19 hores a l’església Asunción de La nostra Senyora de Riba-roja, sense l’habitual cercavila posterior que es feia des de la porta de l’església fins a la foguera, segons ha informat l’Associació de Membres del Festival de Sant Antoni Abad.

L’alcalde Robert Raga ha mostrat el seu total respecte amb les decisions adoptades i ha reiterat el seu compromís amb l’associació així com amb qualsevol necessitat que tinguen “de la mateixa manera que amb tot el teixit associatiu i festiu del poble”.

“Sabem de l’esforç en matèria sanitària que estan fent les nostres associacions amb les quals estem fermament compromesos i sempre a l’escolta, i agraïm que sumen a l’esforç que també realitza aquest ajuntament per a limitar els efectes de l’actual pandèmia” ha afirmat Raga.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà