Riba-roja adjudica contractes a pimes locals per valor de 1’1 milions

Ribarroja trabajo

L’Ajuntament estalvia 720.000 euros en les licitacions en 2021

L’Ajuntament de Riba-roja ha adjudicat el 70% del total dels contractes públics a les petites i mitjanes empreses (Pimes) de la localitat al llarg del quart trimestre de 2021 per un valor global de 1’1 milions d’euros. El total de la licitació estava fixat en 1’4 milions d’euros que, després del procediment administratiu corresponent, ha permés un estalvi municipal de 217.198 euros.

L’últim trimestre del passat any 2021 es van realitzar un total de 23 contractes referits a contractes de subministraments i serveis públics a Riba-roja per un valor global de 1’4 milions d’euros, dels quals 16 d’ells (70%) es van adjudicar a les pimes de la localitat. Tots aquests contractes es van dur a terme a través dels procediments oberts a la lliure concurrència competitiva i, per tant, un major nombre d’ofertes.

En el mateix període de temps, el quart trimestre de 2021, també es van licitar diversos contractes menors per un valor de 111.084 euros en la fase de licitació pública mentre que la quantitat d’adjudicació està estipulada en un total de 106.614 euros. Amb aquestes dades, l’estalvi per a les arques municipals és d’un total de 4.469 euros i un percentatge de contractes adjudicats a pimes del 50%.

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria va dur a terme diversos projectes i programes municipals durant l’últim trimestre de 2021 referits al Portal de Transparència, subministrament de gespa per al camp de futbol Francisco Soriano, pla urbà d’actuació municipal (Puam), contracte de servei de teatre inclusiu i creativitat, renovació pistes de tennis del poliesportiu municipal, obres de reurbanització i millora de zones verdes en els polígons i enllumenat en el carril bici de Escoto, entre altres.

El consistori també va desenvolupar projectes com la reforma del mercat municipal, instal·lació de subministrament i instal·lació de jocs infantils, senyalització d’àrees empresarials, canalització de sobreeixidor de bassa de recollida de pluvials, sistemes de vídeo-vigilància, panells d’accés al jaciment València la Vella, obres viàries en Masia de Poyo i Mes de Baló i actuacions en diverses urbanitzacions.

A l’hora d’adjudicar els diversos contractes públics s’han tingut en compte alguns Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) referent al respecte ambiental, criteris socials, treball decent per a tots i igualtat de gènere, contribució a la creació de ciutats sostenibles, benestar i salut per a les persones o pau, justícia i institucions sòlides per a reduir les formes de violència, entre altres.

En aquest quart trimestre, també s’han executat diversos contractes menors per un valor de 111.084 euros en la fase de licitació, que finalment s’han adjudicat per una quantitat de 106.614 euros, per tant, l’estalvi per a les arques municipals està fixat en 4.469 euros en total. Es van desenvolupar deu projectes en total, la meitat d’ells a pimes de la localitat.

Després del quart trimestre, l’Ajuntament de Riba-roja de Túria va traure a licitació pública un total de 57 contractes municipals per un valor de 3’5 milions d’euros, que es van adjudicar per un muntant econòmic de 2’8 milions d’euros. Per tant, l’estalvi per a les arques municipals està fixat en un total de 720.156 euros. Un total de 41 contractes dels 57 del total es van adjudicar a pimes, és a dir, un 71’9%.

L’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha destacat “l’enorme esforç dels treballadors municipals i de tots els departaments i àrees implicades a l’hora de dur a terme els treballs de redacció dels contractes, licitacions i posteriors adjudicacions de cadascun d’ells; a més, una gran majoria s’han adjudicat a les pimes de la localitat com a forma de reactivació econòmica local i s’han aplicat criteris socials, laborals i ambientals”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà