Riba-roja defensa la seua gestió en el traçat de la CV-372

rotonda Riba-roja

L’alcalde demana al PP que no es venga als interessos de la Pobla

L’alcalde de Riba-roja, Robert Raga, ha contestat a les acusacions abocades pels portaveus del PP de Riba-roja i La Pobla de Vallbona, Santiago Navarro i Mari Carmen Contelles, en relació a la reforma del traçat de la CV-372.

Els populars reclamen a l’equip de govern que exigisca a la Diputació de València l’execució d’aquesta inversió i l’acusa de “no ser capaç de defensar els interessos de Riba-roja”. Raga ha lamentat que el PP “desconega la realitat i es deixe manipular per interessos partidistes, que no responen al benefici dels veïns i veïnes de *Riba-roja”.

Segons el relat de l’actual govern socialista de Riba-roja, el govern del PP va planificar la construcció de dues rotondes en el període en el qual governada en tots dos consistoris. Aquestes infraestructures estaven subjectes al desenvolupament urbanístic dels sectors de Gallipont i la Gavina, a pesar que aquesta última, fins i tot tenint informe favorable del Consell Territorial, no era compatible amb el PGOU de la Pobla de Vallbona. 

A més, afigen, el govern popular de la Pobla de Vallbona va aprovar la construcció d’un camp de golf en el seu terme, que mai va arribar a executar-se i les obres del qual condicionaven el traçat de la carretera.

Els dos sectors, encarregats de la seua construcció, van entrar en concurs de creditors i no van arribar a executar-se les citades rotondes.

Al llarg d’aquests anys, continua el PSPV, l’Ajuntament de Riba-roja ha mantingut diverses reunions amb l’àrea de Carreteres de la Diputació que va posar fi a la perillositat d’aquesta via, eliminant l’únic punt negre existent amb la construcció de la rotonda d’accés a Riba-roja pel riu, millorant la seguretat viària de turismes i vianants, a través de l’ampliació de la zona per als vianants.

Raga ha recordat que l’actual situació de la CV-372 “és fruit de la mala praxi urbanística i de l’incompliment reiterat de promeses del PP, que va deixar moltes obres estancades, com aquestes i altres en el nostre municipi, com a sectors sense desenvolupar a València la Vella, Pou d´Escote o Santa Rosa, entre altres”.

En aquest sentit ha matisat que l’Ajuntament de  Riba-roja “mai degué consentir la planificació de la rotonda d’accés a la Gavina, no era necessària per als veïns i veïnes, que podien accedir perfectament per la rotonda de Gallipont’”

Després de les acusacions abocades en els mitjans, l’alcalde ha aconsellat al PP de Riba-roja “que es preocupe de defensar els interessos del nostre poble i que no es deixe enganyar pels seus homòlegs de sa Pobla” i li ha convidat “que es passen pel departament d’Urbanisme i s’informen de com l’equip de govern defensa els interessos de *Riba-roja davant les diferents administracions amb dades i informes reals”.

Respecte a la rotonda que afecta íntegrament a la Pobla de Vallbona, ha assegurat l’Ajuntament “no va ha invertir ni un euro en una infraestructura que no atén els interessos dels veïns de Riba-roja, però si ens asseurem les vegades que faça falta amb la Diputació i l’Ajuntament de sa Pobla per a exigir les millores que siguen necessàries”.

El primer edil socialista ha conclòs “els principals problemes no són la carretera sinó els problemes d’inundabilitat de la Pobla, segons figura en el Pla d’Acció Territorial de caràcter sectorial sobre prevenció del Risc d’Inundació en la Comunitat Valenciana, Patricova i el Camp de golf aprovat pel PP que mai va arribar a executar-se i el projecte del qual condicionava el traçat de la CV-372 i que actualment ha sigut anul·lat”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà