Riba-roja quantifica en 5 milions d’euros els danys de les pluges

lluvias ribarroja

L’Ajuntament ultima les memòries valorades que es tramitaran a la Generalitat

L’Ajuntament de Riba-roja està ultimant les memòries valorades dels danys ocasionats per les pluges torrencials del passat mes de novembre i que en breu tramitarà a la Generalitat. Aquestes ajudes seran complementàries a les estatals i a la línia municipal que s’anunciaran la setmana vinent.

Aquest matí s’han desplaçat a algunes de les zona afectades el secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel, el director general d’Interior, Salvador Almenar i el director territorial de Presidència, Paco Molina, acompanyats del regidor de Transició Ecològica i Agricultura, José Luis Ramos i l’arquitecta municipal, a fi d’avaluar els danys que va produir l’últim temporal i prestar al consistori el suport necessari per a la tramitació de les ajudes en els terminis establits per l’administració autonòmica.

Els responsables locals i autonòmics han visitat dos de les zones més danyades en Masia de Traver i en La Llobatera, aquesta última afectada pel despreniment de part del carrer Violín.

El terme de Riba-roja va patir greus danys tant en el nucli urbà, concretament a l’entorn del carrer Velázquez, com en disseminats com La Llobatera o Els Carassols o en zones rurals com el Camí de Poza. En total, s’han quantificat prop de 5 milions d’euros en danys en el terme municipal de Riba-roja.

Des del passat 12 de novembre, l’Ajuntament va posar en marxa un operatiu especial d’emergència per a intentar pal·liar els danys ocasionats per pluges torrencials, van arribar a acumular 170 litres per metre quadrat. Durant els dies posteriors, es van reforçar els treballs de neteja i reparació de vies, murs caiguts i zones danyades per l’entrada de l’aigua, tant amb brigades municipals com amb efectius policials.

Recentment, el consistori ha posat en marxa un nou servei d’assessorament legal dirigit als damnificats per les pluges que compta amb dues advocades especialitzades que ofereixen, sense cap cost per al ciutadà, serveis d’orientació jurídica i legal.

Després de la visita, el regidor de Transició Ecològica i Agricultura, José Luis Ramos, ha qualificat la pluja caiguda el passat 12 de novembre com a “històrica i mai vista en Riba-roja en tan curt espai de temps” i ha agraït “el suport econòmic de la Generalitat Valenciana, que permetrà afrontar els danys ocasionats per les fortes pluges i que afecten tant camins rurals com al nucli urbà”.

Per part seua, Almenar s’ha compromés a donar una resposta ràpida i eficient a les poblacions afectades, concretament a Riba-roja que ha reconegut “va ser una de les més afectades per les fortes pluges de novembre”. Almenar ha traslladat la seua solidaritat i ha recordat “estem assessorant els municipis afectats per a la presentació de les memòries valorades i que puga accelerar-se la línia d’ajudes”. En aquest sentit ha assenyalat, “queden 15 dies perquè els tècnics repassen tots els punts i zones afectades, especialment camins, murs i carreteres i inicien la tramitació dels expedients”.

L’Ajuntament disposa de 30 dies des de l’endemà de la publicació en el DOGV, per a presentar les estimacions de danys, tant d’infraestructures com de béns públics o despeses extraordinàries en els quals hagen incorregut. Posteriorment, la documentació es valorarà en l’oficina postemergència i en la comissió interdepartamental i la quantitat que s’establisca es publicarà en un decret del Consell.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà