Els usuaris del servei d’ajuda a domicili tindran podologia i fisioteràpia gratis

plaza del ayuntamiento ribarroja

Riba-roja licita el nou contracte per un milió d’euros

L’Ajuntament de Riba-rojaintroduirà els serveis de podologia i fisioteràpia gratuïts als usuaris del Servei d’Ajuda a Domicili (SAD) amb rendes econòmiques de fins a 900 euros mensuals.

El nou contracte municipal s’ha licitat per un total de 1’1 milions d’euros i tindrà una duració de tres anys, des de l’exercici de 2023 fins a l’any 2025, en el qual s’inclouen els serveis de les persones amb grau i sense grau de dependència. S’augmenten les hores d’atenció domiciliària als usuaris previ informe dels tècnics municipals.

El reglament regulador del servei d’ajuda a domicili estableix els barems econòmics que es cobraran a les persones usuàries en funció del seu nivell de la renda.

D’aquesta manera, els usuaris amb uns ingressos menors de 900 euros mensuals tindran gratuïts els serveis de podologia i fisioteràpia, els que tinguen un sou d’entre 900 i 1.200 euros al mes abonaran 2 euros per cadascun d’aquests dos serveis, aquells amb uns ingressos d’entre 1.200 i 1.500 euros mensuals hauran de pagar 3’5 euros per la podologia i altres 3’5 euros per la fisioteràpia, altres 5’5 euros per a aquells entre 1.500 i 1.800 euros i els que cobren més de 1.800 euros abonaran 7’75 euros.

Els serveis de fisioteràpia i podologia són considerats com a complementaris en els quals s’estipulen les hores que es duran a terme a cadascuna de les persones beneficiàries. Així, en el servei de podologia s’ha previst una sessió trimestral d’una hora de duració per a cadascun dels usuaris, mentre que en el cas del servei de fisioteràpia s’han considerat dues sessions al mes d’una hora de duració.

El SAD té un caràcter social de naturalesa preventiva i assistencial dirigit a aquelles persones que, per la seua edat, discapacitat o falta d’autonomia, no poden realitzar determinades activitats o funcions de la vida diària. Per això, precisen de l’ajuda de terceres persones per a previndre possibles situacions de deterioració personal, familiar i social amb la permanència en el seu entorn habitual. Aquest servei no substitueix a la responsabilitat familiar i es limita a ser complementari amb una altra mena de recursos socials i sanitaris prestats per la comunitat autònoma i amb un tret temporal. Els serveis tindran caràcter domèstic, psicològic, rehabilitador, social, personal i educatiu.

Aquests serveis s’afigen a aquelles prestacions sobre cures i atenció personal, els de caràcter domèstic, les prestacions psicosocials i les educatives. Les persones destinatàries són aquelles amb una reconeguda situació de dependència, aquelles amb un expedient de llei de dependència grau zero, les persones amb dificultats per a la realització de les activitats bàsiques i instrumentals de la vida i aquelles amb necessitats de suport familiar que compten amb un programa d’intervenció familiar.

El plec de licitació del SAD inclou condicions de caràcter social com garantir l’ús no sexista del llenguatge, garantir la seguretat i la protecció de la salut en el lloc de treball, pagament de salaris als treballadors i Seguretat Social, compliment d’obligacions mediambientals, socials i laborals derivades dels convenis col·lectius i precisar el nombre de persones que s’empraran per a l’execució del contracte, entre altres.

A més, es valoraran les millores vinculades al contracte amb 20 punts addicionals, com 4 serveis extraordinaris de podologia a domicili, neteges de xoc generals o organitzar tallers grupals de suport psicosocial als cuidadors de persones usuàries del servei amb una duració d’almenys dotze hores. Els criteris també tindran en compte l’experiència de l’empresa adjudicatària i el personal de la mateixa en l’ajuda a domicili de les persones majors.

L’alcalde Robert Raga ha destacat “les millores notables que s’han introduït en el plec de condicions del pròxim contracte, amb els nous serveis de podologia i fisioteràpia per a les persones usuàries del servei d’ajuda a domicili que són una demanda de les persones beneficiàries i amb una exempció del pagament per a aquelles persones o famílies amb menors rendes econòmiques anuals”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà