Riba-roja instal·la 67 càmeres de seguretat als polígons, urbanitzacions i nucli urbà

camaras ribarroja

L’Ajuntament de Riba-roja ha començat hui la instal·lació de les càmeres de seguretat a les urbanitzacions, disseminats i nucli urbà per al control d’accessos i eixides del terme municipal.

Fins hui s’han instal·lat 40 cambres distribuïdes en els sectors industrials del polígon i s’ha iniciat la instal·lació de 23 en les àrees residencials -La Reva, València La Vella, Masia de Traver, Entrenaranjos, Clot de Navarrete, Santa Mónica, Parc Montealcedo, Pous de Martí, Pous d’Escoto- i quatre en els principals accessos al nucli urbà que estaran connectades a la Policia Local, a través d’un punt de control centralitzat de dades des d’on es visualitzarà i gestionaran la informació registrada per les cambres.

L’acció s’emmarca en el programa Riba-roja més segura, que té com a objectiu incrementar la seguretat ciutadana entre la població, augmentant el nivell professional de la plantilla, millorant el servei al ciutadà i reduint l’índex de criminalitat entre un 15 i un 30%. Per a això s’ha realitzat un increment de recursos tècnics i humans, fins a 67 efectius, que juntament amb la formació especialitzada dels efectius del cos de policia garantiran una major protecció.

El programa recull accions com la vigilància preventiva en evitació de la comissió de delictes, detenció dels delinqüents in fraganti, millora de la seguretat ciutadana local en les zones mitjançant l’establiment de controls aleatoris operatius, especial vigilància en els mesos d’hivern i en les zones menys il·luminades, assistència immediata a les víctimes del delicte i requeriments de la població davant conflictes o sofriment d’un fet delictiu o la resolució amistosa amb la mediació policial, dels conflictes que ho permeten.

L’alcalde Robert Raga ha assenyalat, ‘es tracta d’una eina tecnològica més per a la protecció i vigilància dels veïns, que pretén incrementar la seua seguretat i evitar que es comenten delictes, especialment en les zones residencials i en els polígons’.

Raga ha matisat que “la seguretat és un compromís des que arribem al govern i hem treballat en un pla que porta aparellat major dotació de mitjans humans i tècnics, així com la formació de la Policia Local, per a atendre amb garanties a la ciutadania”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà