Riba-roja presenta el seu Pla Director de Destinació Turística Intel·ligent

Permet al municipi formar part de la Xarxa de la Comunitat Valenciana

L’alcalde de Riba-roja, Robert Raga juntament amb la regidora de Turisme i Patrimoni, Esther Gómez, han presentat hui el Pla Director de Destinacions Turístiques Intel·ligents amb l’assistència de Francesc Colomer, secretari autonòmic de Turisme.

L’estratègia turística local es delinea en aquest pla, que serveix com a full de ruta per al desenvolupament de projectes i estableix les pautes necessàries per a dur-los a terme.

Riba-roja de Túria es troba en la Xarxa de Destinacions Turístiques de la Comunitat Valenciana, que permet als destins avançar en la transformació digital de la gestió turística, accedir a informació i coneixement sobre com aplicar la tecnologia i optar a ajudes públiques específiques.

Mariano Torres, CEO de Templa Consulting, ha expressat que “la clau d’aquest pla són les persones, tot el treball previ realitzat des de l’àrea de Turisme ha permés tindre una visió a llarg termini i amb ajuda del finançament obtingut es podran desenvolupar totes els objectius de manera eficient”.

D’aquest projecte, el municipi va obtindre una subvenció de 2.112.907,99 euros, dins de la II Convocatòria extraordinària del programa de Plans de Sostenibilitat Turística en 2022, finançat amb fons del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliencia.

El secretari autonòmic de Turisme, que ha atorgat a Riba-roja el distintiu que li acredita com a ‘Destinació Turística Intel·ligent’, ha explicat que Riba-roja “és dels pocs pobles que ha aconseguit obtindre tants recursos, que serviran per a continuar en la direcció correcta en matèria turística”.

Aquest reconeixement es deu a les mesures innovadores i tecnològiques que ha implementat el municipi per a millorar l’experiència dels turistes i la sostenibilitat del destí.

El distintiu suposa un important impuls per a la localitat, que ja compta amb nombrosos atractius turístics, com el seu patrimoni històric i cultural, el seu entorn natural i la seua gastronomia.

Robert Raga ha valorat que “hui s’ha reconegut el treball que s’ha fet des de Turisme i gràcies a la incorporació de la digitalització tenim un turisme intel·ligent i accessible, tot són al·licients perquè el turista de l’àrea metropolitana puga vindre i gaudir i que també ho facen els veïns”.

La TouristInfo Riba-roja de Túria ha realitzat importants avanços per a fer efectiva la comunicació i informació entre els visitants d’una manera inclusiva i respectuosa amb el medi ambient.

Per a això, s’ha creat una plataforma digital amb la qual, a poc a poc, es pretén abandonar l’excessiu ús de paper i donar als turistes la possibilitat de seleccionar la informació requerida a través d’un suport digital i enviar-la directament al seu telèfon mòbil.

Una de les novetats que s’han inclòs en aquest sistema digital turístic són els mapes interactius, una eina útil que permet als visitants planificar els seus viatges i explo-rar la seua ruta per la localitat de manera més eficient.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà