Presó per a quatre detinguts per tràfic de drogues a través de paqueteria

Riba-roja de Túria era un dels municipis on es destinaven aquests paquets

Un jutjat de Torrevella (Alacant) ha decretat l’ingrés a la presó dels quatre membres -dos homes i dues dones- d’una organització criminal dedicada al tràfic de drogues a nivell internacional a través de paqueteria desarticulada per la Guàrdia Civil de València.

La denominada operació “Fepama” va començar a principis de 2022, quan els agents van tindre coneixement, a través d’un vigilant de seguretat privada, de la sospita del contingut de 5 paquets els quals podien contindre alguna substancia estupefaent en una empresa de paqueteria de Picanya (València).

Una vegada van ser inspeccionats els paquets, es va poder constatar que en el seu interior hi havia 25 quilograms d’haixix el destí final del qual era Irlanda i el Regne Unit, segons fonts de la Guàrdia Civil, que afigen que, a més, les dades que figuraven en aquest enviament eren falsos.

Després de les primeres indagacions, es va poder determinar que es tractava d’una banda organitzada amb una intensa activitat delictiva, l’activitat principal de la qual era l’enviament de droga en paquets utilitzant una empresa de paqueteria situada en el municipi valencià de Picanya.

A mitjan desembre de 2022 es van detectar dos nous enviaments arribats al punt de distribució a Picanya, en els quals els agents van trobar 14 quilograms d’haixix i 6 quilograms de marihuana.

Fruit de la investigació es van poder localitzar altres punts on van ser entregats els paquets, un en la delegació de Múrcia i l’altre en la delegació de Riba-roja de Túria (València), segons les fonts, que han indicat que el primer enviament havia sigut entregat en la delegació de Torrevella (Alacant).

Arran de la primera aprehensió, l’organització va decidir canviar de lloc de lliurament per a dificultar la labor policial, motiu pel qual els va portar a desplaçar-se fins a Múrcia, Riba-roja de Túria i Torrevella.

Davant les contínues aprehensions realitzades pels agents, l’organització criminal va decidir novament canviar de delegació, veient que la substancia estupefaent entregada a Alacant, Múrcia i València no arribava al seu destí.

Per això, es van desplaçar fins a la delegació situada en l’aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas per a fer lliurament de diversos paquets amb haixix i marihuana, encara que en els controls del personal de la UDAIFF (Unitat d’Anàlisi i Investigació Fiscal i de Frontera) de la Guàrdia Civil, un dels membres de l’organització va ser descobert i detingut.

Segons les fonts, per a no alçar sospites l’organització enviava la droga en un paquet a través d’una empresa de paqueteria, fent-lo passar per un enviament legal, i aquests paquets es distribuïen en embalatges al buit amb la substància estupefaent per a evitar que l’olor delatara el contingut.

També s’introduïen dades falses en l’albarà de transport per a evitar que es relacionaren els enviaments entre si i dificultar el treball dels investigadors, i a més, la banda criminal usurpava il·legalment comptes de clients de l’empresa de paqueteria per a realitzar els enviaments.

Aquests comptes eren utilitzats per a un o dos enviaments per a no ser descoberts pel client o per la pròpia empresa. D’aquesta manera, no pagaven els ports i les dades del compte mai es relacionaven amb els vertaders autors, els qui asseguraven el seu anonimat.

El paquet en l’interior del qual s’ocultava la droga era remés a l’estranger sota l’aparença de remissió de peces d’automòbil en el cas de l’haixix, i de roba en el cas de la marihuana.

DIRECCIÓ DE L’ORGANITZACIÓ CRIMINAL

Amb l’avanç de la investigació, els agents van comprovar com dins del grup organitzat hi havia un líder, que era l’encarregat d’obtindre la informació relacionada amb els comptes i contrasenyes dels clients, i la resta del grup es trobava perfectament estructurat on cada membre tenia la seua tasca assignada.

Uns eren els “remitents” que s’encarregaven d’aconseguir la substancia estupefaent del Marroc, i altres eren els “receptors” que s’encarregaven de recuperar la droga una vegada al país de destinació.

Aquesta banda estava assentada a la província d’Alacant, concretament en les localitats de Torrevella i Rojales, on al passat 1 de març els investigadors van realitzar 4 registres.

En ells es van intervindre 65 quilograms d’haixix i 25 quilograms de cabdells de marihuana, 2 vehicles utilitzats per a traslladar la droga a les delegacions, maquinària per a envasar, plàstics d’envasar, caixes específiques per a realitzar l’enviament, bàscula per al pesat, 4.215 euros en metàl·lic, elements electrònics i diversa documentació. Tot això valorat en prop de 60.000 euros.

Finalment, l’operació va culminar amb la detenció d’un total de 4 persones, dos homes i dues dones, amb edats compreses entre 35 i 45 anys i de nacionalitats britànica, colombiana, irlandesa i romanesa, als quals se’ls imputa els delictes de pertinença a organització criminal, tràfic de drogues, blanqueig de capitals i estafa.

Les diligències han sigut entregades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 2 de Torrevella (Alacant) i s’ha decretat l’ingrés a la presó dels detinguts.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà