Riba-roja aconsegueix els 4.191 arbres plantats en quatre anys

Supera els 2.030 exemplars previstos aquesta legislatura

L’Ajuntament de Riba-roja ha fet públics els resultats de les plantacions d’arbres al llarg de la legislatura que sumen 4.191 arbres plantats durant aquests quatre anys.

Les plantacions dutes a terme a Riba-roja abasten les que s’han dut a terme per l’empresa pública Tragsa, dependent del Ministeri d’Agricultura, els grups escolars dels centres educatius Cervantes, Asunción, Camp de Túria, El Quint, Eres Altes, Pla de Nadal i Mas d’Escoto, entre altres, i treballadors de l’àrea de Jardins.

Riba-roja es va comprometre a l’agost de2019 a la plantació de 2.030 arbres durant la present legislatura com a resposta directa al devastador incendi de la selva amazònica que planava llavors sobre aquest paratge patrimoni mundial i que constitueix un dels pulmons verds en l’àmbit general. Els arbres constitueixen, per tant, un símbol de la denominada Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible.

Els tècnics d’EcoRiba han sigut els encarregats de supervisar, estudiar i comptabilitzar les accions que han tingut lloc al llarg dels últims anys a Riba-roja amb la finalitat d’aconseguir els objectius previstos en el citat pla municipal. D’aquesta manera, l’impuls d’aquestes iniciatives suposa, al mateix temps, una forma directa i molt senzilla d’eliminar els efectes perniciosos provocats per l’emissió de diòxid de carboni.

Aquest programa ambiental contribueix a la restauració paisatgística de les zones menys poblades de Riba-roja i que dota d’arbres a aquelles zones i àrees que manquen, principalment, d’ells per les seues pròpies característiques.

L’actual any 2023 és el que major volum de plantació d’arbres s’ha dut a terme en la present legislatura amb un total de 2.025 dels 4.191 exemplars inclosos en el pla estratègic d’arbratges 2020-2023.

Dels 2.025 s’han plantat 434 a càrrec de les repoblacions escolars i el departament de Jardins mentre que els restants 1.591 exemplars han sigut a càrrec de Tragsa.

L’àrea recreativa del Pont Vell és una de les zones on un major volum d’exemplars s’ha plantat, especialment amb motiu del Dia de l’Arbre 2023.

Les zones del marge esquerre al costat del camí del Mes de Toni Vicent o la zona verda de Traver són uns altres dels llocs estratègics on s’ha actuat.

El tipus dels exemplars plantats son els oms, els salzes, els xops blancs, els arbres lledoner, els arços blancs o els salix purpurea, entre altres espècies plantades.

Les pomeres del tipus Crataegus monogyna encapçalen el primer lloc en volum plantats al llarg del passat mes de febrer, amb 229 plantats en el marge esquerre al costat del camí del Mes de Toni Vicent.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà