Riba-roja inclou huit nous contractes públics per 4,3 milions d’euros

Permetran millorar i augmentar els serveis públics

L’Ajuntament de Riba-rojaha aprovat la inclusió d’altres huit contractes públics que es posaran en marxa al llarg del primer semestre amb un valor de fins a 4,3 milions d’euros.

Aquestes inversions públiques s’afigen al pla de contractació municipal confirmat pel ple en desembre passat i la quantia anual del qual aconsegueix els 16,6 milions durant el present exercici de 2023.

Aquest document impulsat per l’equip de govern del PSPV compta amb el suport, a més, de Ciutadans i Compromís, mentre que Podem Riba-roja Pot, l’Esquerra i el PP s’han abstingut i Vox ha votat en contra.

Aquest pla s’afig als precedents que es van dur a terme durant els exercicis de 2019, 2020, 2021 i 2022 i que ara es completen amb l’edició d’enguany amb l’objectiu d’augmentar la participació de les petites i mitjanes empreses.

Amb la inclusió dels contractes previstos, el muntant de les inversions en serveis públics s’incrementarà fins als 20,7 milions d’euros, amb els 16’6 milions previstos inicialment i els 4’3 milions inclosos en els contractes afegits.

Els nous contractes pertanyen a diverses àrees de l’Ajuntament com el Eco-Riba i Medi Ambient amb un servei de neteja de barrancs i altres zones amb un import de 60.000 euros o el pla local de prevenció d’incendis per valor d’altres 30.000 euros,

Una altra de les àrees on s’ha previst una millora és el servei púbic de neteja de vials i manteniment i neteja de zones verdes, manteniment, mobiliari urbà o treballs de pintura viària en els polígons amb altres 2,7 milions d’euros.

L’àrea de Turisme es completarà amb el servei d’informació turística amb altres 14.820 euros o el departament d’urbanisme per al reasfaltat de vials a la urbanització Entrenaranjos amb altres 190.082 euros o els 140.000 euros per al servei de publicitat i difusió d’informació municipal.

El departament de Serveis Públics i Recursos Humans inclou un contracte del servei ce prestació de conselleria i control d’accessos a prestar en els edificis i instal·lacions culturals municipals per un valor de 59.927 euros.

L’últim dels contractes que s’han inclòs per a la seua posada en marxa al llarg del present any se centra en el departament de Recursos Humans i Serveis Públics per un import d’1 milió d’euros destinats al contracte de la neteja de les instal·lacions de les escoletes i els col·legis públics: El Quint, Eres Altes, Camp de Túria i Mas d’Escoto.

Un altre dels serveis públics se centra en el servei del Cicle Integral de l’Aigua per un valor de 3,2 milions i que es prolongarà al llarg dels pròxims 17 anys. En l’àrea d’Obres Públiques un altre de les actuacions es completa amb 1 milió d’euros per al denominat Pla Renove, destinat als vials urbans i els camins rurals, amb una duració d’altres sis mesos en total.

El pla de contractació reserva el 5% de l’import de les noves licitacions als contractes destinats a Centres Especials d’Ocupació i Empreses d’Inserció, regulades al seu torn en la llei vigent, per a la regulació efectiva de les empreses d’inserció. A més, es fomentarà la participació de les pimes de la localitat en els contractes públics licitats.

L’alcalde Robert Rag, ha afirmat que aquest pla “és essencial per al futur del municipi durant els pròxims anys, amb contractes enfocats a millorar i augmentar els serveis públics que prestem als veïns amb l’objectiu de configurar i dissenyar, entre tots, una ciutat moderna, més accessible, neta, ordenada i amb tots els serveis necessaris per als veïns”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà