Un pasdoble per a Sant Roc pels seus 75 anys

santrocEl concert d’estrena de l’obra inicia els actes de les festes de Serra

Amb l’estrena del pasdoble A tu, Sant Roc! del compositor valencià José Francisco Muñoz Valls a l’església parroquial de la Mare de Déu del s Àngels s’inicien els actes commemoratius del 75 aniversari de la imatge de Sant Roc de Serra.

El pasdoble va ser interpretat per la Unió Musical de Serra i els músics de La Primitiva de Serra que van voler participar en la primera interpretació d’esta peça a la que li ha ficat lletra Jordi Garay, veí de la població. El cor de la Unió Musical de Serra ha estat l’encarregat de cantar la composició musical, actuant de solista Ángel Domingo.

La peça és un pasdoble per poder tocar al carrer i acompanyar al sant en la Baixà, segons José Francisco Muñoz Valls, que ha volgut homenatjar a la festa i els seus clavaris i clavariesses.  L’obra també fa referència a dos melodies molt festeres i tradicionals.

L’acte ha estat presidit per l’alcaldessa de Serra, Alicia Tusón, i part de la corporació municipal, amb el president de l’Associació Benèfic Cultural de Sant Roc, Salvador Navarro, que ha acompanyat als clavaris i clavariesses i als veïns que han omplit de gom a gom el temple.

La Baixà de Sant Roc, Festa d’Interés Turístic Local, ompli de pólvora, coets i música el calvari i els principals carrers de Serra la matinada del 16 d’agost quan els sants són traslladats des de l’ermita fins a casa dels clavaris majors.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà