Es crea el Consell Territorial de Participació a Torre de Porta-Coeli

La proposta de crear un Consell Territorial de Participació (CTP) en la urbanització Torre de Porta-Coeli va ser efectuada des de l’Ajuntament i va obtindre el recolzament de totes les forces polítiques amb representació en el consistori de Serra (PSOE, PP, ITP i EUPV).

Pau Tineo

Els CTP estan regulats per la Llei 8/2010, de 23 de juny, en el seu article 30. En eixe apartat s’estableix que “en els municipis en els quals existisquen nuclis de població distints del principal que agrupen a més del vint per cent de la població municipal, es crearà un Consell Territorial de Participació, que estarà integrat per un representant de cadascun dels nuclis existents”.

Les funcions dels CTP són “d’assessorament i elaboració de propostes sobre les necessitats d’estos nuclis poblacionals” i solen presentar un informe davant el Ple anualment, “preferentment en la fase inicial d’elaboració dels pressupostos”.

Considera l’alcalde de Serra que, amb esta actuació, “es dota de major autonomia al nucli residencial de Torre de Porta-Coeli” i creu el primer edil que amb esta decisió “es permetrà als veïns d’esta zona transmetre les seues propostes, mentre que el consistori haurà de trobar la manera idònia per donar una resposta adequada a les seues demandes, a través dels pressupostos municipals”.

Per al portaveu de la formació política IPT, Primitivo Alegre, “esta actuació està fixada per llei, pel que havia de complir-se, i permetrà a l’Ajuntament tindre un major nombre d’opinions respecte a quines són les necessitats dels veïns”.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà