Serra planta la seua falla

falla serra

La ‘setmana fallera’ se celebrarà fins al 8 de desembre

El poble de Serra ja té plantada la seua falla. L’ambient faller es va encetar ahir amb la plantà del monument obra de l’artista faller Jorge Navarro Doñate i que du per lema’ Serra Calderona’.

La figura central de la falla representa a Maria la Calderona, l’actriu del Madrid dels Àustria i amant del rei Felip IV , que acabà de bandolera a les nostres muntanyes i li donà nom a la serra. Una altra figura central retrata la torre del Senyor de la Vila. A més a més, les nostres muntanyes, el Castell o l’ermita també són protagonistes.

Fins al 8 de desembre es podrá contemplar el monument i disfrutar de diferents actes que l’Ajuntament de Serra ha programat per a estos dies.

Serra ha estat un dels 30 municipis que no tenen tradició fallera seleccionats per plantar una falla que sufraga la Diputació de València per ajudar a la recuperació del Gremi d’Artistes Fallers, col·lectiu molt afectat per la pandèmia.

“El veïnat ha acollit amb molta expectació la plantà de la falla. Estem agraïts a l’artista faller, al gremi i a la Diputació de València per donar-nos l’oportunitat de poder tindre al nostre poble un monument faller”, comenta l’alcaldessa. “Una molt bona oportunitat per a vindre este pont a Serra. Disfrutar de la falla, la nostra gastronomia, patrimoni i natura”, afegeix.

cartel serra

Durant estos dies s’han programat diferents actes festius i culturals. Cercaviles per les bandes de Serra, el grup de tabal i dolçaina o una desfilada de gegants i cabuts.

També s’han programat jocs tradicionals valencians i xocolatà per al públic familiar i un concert a càrrec d’Eva Dinora i Toni Cotolí on versiones clàssics de cantants valencians com Bruno Lomas, Nino Bravo o Seguridad Social.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà