“Em presente amb cares noves i majoria de dones”

alicia tusón
FOTOS: PAU TINEO (INFOTURIA).

Alicia Tusón, alcaldessa de Serra i candidata del PSPV

Acaba de presentar en aquest escenari de la remodelada Casa de la Cultura on estem la seua candidatura per al 28M, amb quin ànim i expectatives va a les urnes?
Amb molta il·lusió, més si cap que les passades eleccions, i amb l’experiència d’aquests quatre anys d’una legislatura dura per la pandèmia i per la guerra a Ucraïna. Aspire a tindre un suport suficient per a continuar treballant per Serra de manera conjunta i cohesionada.

En aquestes eleccions no estaran els seus actuals socis de govern de *Unides *per Serra, entén els motius de la renúncia i com pot afectar el PSPV?
Nosaltres hem treballat bé amb Unides per Serra durant sis anys. Aquesta legislatura amb aquesta coalició vam poder representar a una majoria social de la població. El sumar 8 d’11 regidors ens ha permés aconseguir grans coses per a Serra. Respecte la seua decisió. Entenc que treballar per a l’Ajuntament en primera línia suposa renunciar a part de la nostra vida personal i si ells en aquest moment no li poden dedicar el temps que es necessita és millor apartar-se. Animaria a l’electorat de *Unides *per Serra al fet que si volen seguir amb aquestes polítiques, el PSPV som els que les portarem avant.

En canvi es presentarà una agrupació d’electors de la urbanització Torre de Portaceli. És necessari que es presenten per l’assumpte del clavegueram?
No. Crec que en aquesta legislatura havíem aconseguit un avanç importantíssim en una bona relació, se’ls ha escoltat més que mai. Això del clavegueram és una cosa històrica que s’ha anat passant d’ajuntament en ajuntament. No és una cosa que jo tinga un interés de fer-lo. Ja ve des de lluny. Des d’Europa ens peguen una estirada d’orelles i tenim sí o sí que ser conscients que és una cosa responsable per part de tots realitzar el clavegueram. Que no tinguen dubte als veïns de la urbanització que en aquesta pròxima legislatura treballarem amb totes les línies de subvenció al nostre abast per a ajudar-los a dur a terme aqueixa preocupació tan gran que tenim tots, no sols ells, amb el clavegueram.

alicia tuson

Es podria gestionar directament des de l’Ajuntament?
S’ha de gestionar des de l’Ajuntament. Crec que hi ha moltes persones que entenen des de la urbanització que han d’estar en una bona sintonia amb l’Ajuntament i nosaltres no ens oblidarem de la urbanització en aquest moment, al contrari hem treballat molt per a aconseguir que una depuradora que costa 16 milions d’euros es pague per part de la Generalitat. Hem demostrat amb fets que aquest Ajuntament podrà continuar gestionant aqueix clavegueram perquè els coste el menys possible a les seues butxaques.

Hi haurà cares noves en la seua llista? què portarà en el seu programa electoral?
Puc avançar que hi haurà cares noves i majoria de dones. Hem fet moltes coses, tenint en compte que els esdeveniments imprevistos han trastocat pressupostos. Ens agradaria baixar els impostos i taxes municipals, encara que han estat congelats. Culminar la Torre del Senyor, iniciar la rehabilitació del Castell, i després de l’obertura del Museu de l’Oli que és el primer que tenim ens agradaria que no fora l’últim i poder obrir un museu etnològic la pròxima legislatura.

En aquest moment estan en marxa les obres del consultori mèdic, del clavegueram de la plaça del Castell, s’ha inaugurat el parc de skate en Portaceli que compta amb l’autobús a Bétera. Aquestes actuacions són a la calor electoral?
No són per a res electorals. Estaven ja planificades. El consultori no estava previst però no hem dubtat a fer-lo ja perquè arran de l’arribada dels serveis mèdics de suport necessitàvem espai i ens hem posat a rehabilitar i reestructurar per a tindre dues consultes més.

alicia tuson

Quan culminarà la remodelació del poliesportiu Héctor Catalá?
El poliesportiu ha sigut una revolució per al poble perquè és un lloc de trobada d’oci saludable i ens ha donat molta vida. Estan en marxa els plecs perquè s’escometa la següent fase que és la del rocòdrom, el parc de skate i la urbanització entre pistes i l’enjardinament. Hem aprofitat per a remodelar el gimnàs. Estarà tot llest abans de l’estiu.

Del realitzat fins ara de què està més satisfeta?
Estic molt orgullosa d’haver obert l’any 2019 l’Aula de Respir i d’haver-ho ampliat durant el tancament forçat per la pandèmia. És fonamental per als majors i per als familiars per a poder conciliar la vida laboral i familiar.

Acabem de celebrar el 8M, el primer de Serra com a membre de la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violéncia de Gènere, com es viu aquesta xacra en el municipi?
És un tema que preocupa i que hem d’abordar. En estar en la *xarxa podrem dur a terme més actuacions que ens ajuden a l’educació i conscienciació entre la població.

Serra és un municipi turístic, el Dia de la Cirera-Fira de la Calderona ha estrenat el títol de festa d’interés turístic.
Per a nosaltres és un cap de setmana molt important en el qual venen moltíssims visitants i es dona a conéixer la població i tots els recursos turístics, gastronòmics i culturals que tenim. S’obrin les portes d’una manera molt acollidora. Després de l’aturada s’ha celebrat el 50 aniversari i va ser un èxit.

Parlant de visitants, quan s’obrirà la Llar com a allotjament turístic?
Fa uns mesos es va aprovar la concessió a l’empresa adjudicatària que ho està condicionant. Està enfocat com a allotjament turístic amb una desena de cabanyes i un ampli programa d’activitats familiars. Comencem a collir els fruits de tot el que hem invertit per a posar en valor el poble amb l’atracció d’inversió privada. Aquest projecte ha sigut el primer, però no serà l’últim, ja tenim algun més.

L’últim estiu ha sigut dur pels incendis forestals, estem en el cor de la Calderona. Com està el parc de cara ja a les Pasqües i al pròxim estiu?
El tema dels incendis és una cosa molt preocupant per a Serra, per a tots els que vivim ací durant tot l’any i especialment a l’estiu. Des de l’Ajuntament fem els nostres deures a través de la biomassa que ajuda a mantindre la muntanya més neta i hem fet l’ordenació de la muntanya que ens permet la neteja i la subhasta del bestiar que fa que tinguem 160 cabres pasturant. Necessitaríem que la Generalitat ens ajudara una miqueta més


Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà