Turisme mostra infinites propostes per a viure l’oci en el territori valencià en La Fira de les Comarques

firaDel 4 al 6 de maig a la Plaça de Bous de València

Quaranta-set municipis, dotze mancomunitats i més de trenta associacions i empreses turístiques donaran a conèixer “infinites propostes per a viure l’oci en el territori valencià” en la Fira de les Comarques 2018 que el Patronat de Turisme de València organitza del 4 al 6 de maig en la Plaça de Bous de València

La responsable del Patronat de Turisme, Pilar Moncho, i el director Evarist Caselles han presentat avui, en roda de premsa, els detalls de la Fira, acompanyats per la vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó.

Amigó ha convidat a la societat valenciana a visitar la Fira dels Comarques i ha felicitat a l’equip del Patronat perquè han propiciat una “revolució” amb el nou model de gestió turística. “El turisme és un dels grans motors econòmics del País Valencià, però el potencial de creixement que tenim actualment encara és molt gran”, ha assenyalat.

Segons la vicepresidenta de la Diputació “potenciar les destinacions de pobles i comarques com a productes turístics diferenciats, accentuant els nostres paisatges, la nostra gastronomia i la nostra cultura és el futur i per açò, per a la Diputació de València és molt important ajudar al desenvolupament econòmic de les comarques valencianes i açò es veu perfectament en aquesta Fira de les Comarques i en les iniciatives desenvolupades des de l’àrea de Turisme i el Patronat de Turisme de València”.

La diputada de Turisme ha comentat que la disposició espacial de la Fira “està íntimament lligada a la nostra gestió turística en el territori” i ha explicat que en l’esplanada exterior “quedaran instal·lades les casetes dedicades a destinacions turístiques ordenades per espais comarcals, emulant nostra gran tasca desenvolupada a través dels vuit Planes de Dinamització i Governança Turística dotats amb 900.000 euros d’inversió trienal cadascun d’ells”.

Segons Moncho, “des de les pintures rupestres de la Canal de Navarrés fins al turisme de sky light o d’estels d’Alto Turia, hi ha un ampli ventall de petjades turístiques autòctones per descobrir, com el cicloturisme en Vall d’Albaida i altres comarques, la Ruta Moscatell en la Foia de Bunyol, el turisme actiu i nàutic a la Safor, la relació entre horta, turisme i gastronomia impulsada des del Carraixet, el turisme industrial de Morvedre o la formació culinària en la Ribera”.

Al costat d’aquests grans projectes comarcals, el visitant també podrà conèixer ofertes singulars com les propostes per municipis turístics com Xàtiva, Oliva, Ontinyent, Alzira, Carcaixent, Gandia, Tavernes, Llíria, Sagunt, Villargordo del Cabriel, Requena i Utiel, entre uns altres.

Ja a l’interior de la plaça “posarem a l’abast del públic els fruits del treball col·laboratiu que hem desenvolupat amb més d’una trentena d’associacions i empreses turístiques, disposades en tres grans espais, turisme actiu, turisme cultural i turisme gastronòmic”, ha comentat Pilar Moncho.

“Per a veure el territori valencià amb el cor ha de fer-se amb els ulls dels valencians i la Fira és l’ocasió perfecta per a comprovar-ho”, ha conclòs la diputada .

 

En el punt d’informació del Patronat “València Turisme Friendly” el visitant podrà apuntar-se per a rebre informació sobre els productes turístics de les comarques de València, en funció de les seues preferències.

També a l’interior de la plaça, el visitant trobarà un element singular: ‘Del tros al plat‘, una de les accions més emblemàtiques, impulsada pel Patronat de Turisme però que ha sumat el suport de la Generalitat, l’Ajuntament de València, Mercavalencia, La Tira de Comptar i altres associacions. Hi haurà demostracions i showcookings en directe per a transmetre al visitant la filosofia gastronòmica autòctona.

El Patronat amb la col·laboració dels municipis expositors també ha tancat una completa programació amb música en directe, actuacions folklòriques, exhibicions d’artesania i activitats de dinamització de turisme cultural i actiu.

Hi ha programades 25 actuacions (7 actuacions de música en directe: pop-rock i folk en valencià, 18 actuacions folklòriques) i xerrades/tertúlies “Del Tros al Plat”.

Enguany no faltarà el circuit multiaventura infantil amb tirolina, rocòdrom i altres activitats.

La Fira també disposa d’una zona de ludoteca infantil amb tallers i activitats per als més xicotets durant tota la fira.

El Patronat de Turisme proporcionarà un “Passaport de la Fira de les Comarques” amb molts premis per als participants a la “Gimcana” de València Turisme.

D’altra banda, València Turisme vol incentivar l’ús del transport públic per a accedir a la fira turística i tots els visitants que presenten el seu bitllet de rodalies de RENFE rebran un obsequi promocional en l’estand del Patronat Provincial de Turisme.

Horari

Informació turística (esplanada exterior plaça bous):

Divendres 4 de maig: de 18:00h a 22:00 h.

Dissabte 5 de maig: d’11:00 h a 14:00 h i de 16:00 a 22:00 h.

Domingo 6 de maig: d’11:00 h a 14:00 h i de 16:00 a 20:00 h.

Interior plaça de bous:

Divendres 4 de maig: de 18:00 h a 23:00 h.

Dissabte 5 de maig: d’11:00 h a 23:00 h.

Domingo 6 de maig: d’11:00 h a 20:00 h.

 

No hi han comentaris

Deixar un comentari

El vostre correu no es publicarà.