Dia de Pasqua en l’Albufera, de Almirante Cardarso, ninot indultat

ninot indultat

Ha rebut 8.140 vots de 43.315 vots emesos

El ninot infantil de la comissió Almirante Cardarso-Conde Altea, titulat ‘Dia de Pasqua en l’Albufera’, de l’artista Enric Ginestar, ha sigut l’indultat pel públic i, en conseqüència, se salvarà de les flames del foc de la Cremà el pròxim 19 de març i passarà a formar part de la col·lecció del Museu Faller de València.

El grup indultat ha rebut 8.140 vots d’un total de 43.315 vots emesos per part del públic que ha visitat l’Exposició del Ninot des del 4 de febrer.

En segona posició ha quedat el ninot infantil de la comissió Reina-Pau-Sant Vicent, amb 5.536 vots, i en tercer lloc, el de la falla Duc de Gaeta-Pobla de Farnals, amb 3.777 vots.

La lectura dels vots que ha determinat el ninot indultat infantil ha estat presidida per la Fallera Major Infantil de València, Paula Nieto, i la seua cort d’honor.

Obra de l’artista Enric Ginestar, ‘Dia de Pasqua a l’Albufera’ forma part de ‘Setabosc’, la falla infantil Almirante Cardarso-Conde d’Altea, del sector Pla de Remei-Gran Via, enquadrada en la secció Especial infantil.

El grup representa un a estampa bucòlica d’una família integrada per dos adults i sis xiquets, tots ells abillats amb la indumentària tradicional, en un paratge d’Albufera, en el qual no falta la mascota, la barraca valenciana, la paella, el taronger i l’albufereny, el vaixell tradicional del llac.

Aquest 2023 és el huité any que aquesta comissió aconsegueix el ninot indultat infantil. En 1987, 1988 i 1989, ho va aconseguir amb ninots de Hermógenes Aroca ; en 2006 i 2007 de María Valero ; i en 2020 i 2021 amb “Ofrena” i “Batalla de flors”, els dos, també, de Ginestar.

El ninot Almirante Cardarso-Conde Altea passarà a formar part del Museu Faller de València, l’únic museu del món que elegeix les seues peces per votació popular.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà