La Policia Local de Vilamarxant realitza un curs per a fer controls de drogues

drogues vilamarxant2

L’objectiu és augmentar la seguretat en el tràfic rodat en la localitat

Amb l’objectiu d’augmentar la seguretat en el tràfic rodat de Vilamarxant, la Policia Local de la localitat ha realitzat recentment un curs per fer controls de drogues als conductors i conductores. Un total de 15 agents han assistit a la formació, que ha consistit en 25 hores formatives, tant teòriques com pràctiques.

En el curs, homologat per l’Institut València de Seguretat Pública (IVASPE), els agents han aprés a emprar els dispositius que detecten la presència de diferents tipus de substàncies estupefaents en l’organisme, mitjançant un anàlisi amb mostra de saliva. La saliva proporciona un diagnòstic ràpid sobre el consum de drogues, molt més que els anàlisis de sang o orina.

La formació també ha contemplat una part pràctica, que s’ha dut a terme en un dels polígons industrials de Vilamarxant. Els agents van realitzar 17 controls, en els quals es van detectar tres positius per control de drogues.

La Policia Local de Vilamarxant es suma amb esta iniciativa a les mesures de prevenció d’accidents de tràfic causats pel consum de drogues. Segons la Dirección General de Tráfico (DGT), en 2016 al voltant del 40% dels conductors morts en carretera presentava restes de drogues en el seu organisme.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà