Música i contes contra la violència a Vilamarxant

El CEIP Horta Major va commemorar el Dia Escolar de la Pau i la No-violència

Aquest dimecres, professors, professores, alumnes i pares i mares del CEIP Horta Major de Vilamarxant van llançar diferents missatges de condemna de qualsevol tipus de violència, i és que la comunitat educativa del centre va commemorar el Dia Escolar de la Pau i la No-violència i, alhora, va voler també traslladar un missatge de rebuig a la violència masclista.

Així ho ha indicat el consistori local en un comunicat on han detallat que l’activitat va tindre lloc al pati de l’escola on desenes d’alumnes es van reunir i van formar un gran llaç taronja, en sintonia amb el moviment ‘Pintem el món de taronja’ de la Unió Europea i les Nacions Unides per acabar amb la violència exercida contra les dones i xiquetes.

Aquest acte s’emmarca dins de la iniciativa de l’Ajuntament de Vilamarxant de realitzar, cada mes, un acte institucional de condemna de la violència masclista, aprovada per unanimitat dels grups polítics municipals en el ple de l’Ajuntament, el 26 de novembre de 2015.

Durant el matí, un grup de xiquets i xiquetes va llegir unes paraules de rebuig a qualsevol tipus de violència, va relatar un conte de reflexió i conscienciació i va llançar un  missatge de pau i igualtat, amb la intenció que arribe a tots els xiquets i xiquetes perquè fomenten els valors de respecte i concòrdia amb els altres.

Finalment, totes i tots els alumnes van cantar la cançó “Que nadie”, de Malú i Manuel Carrasco, que en les seues estrofes diu “que ningú calle la teua veritat”, “que ningú et faça més plorar” i “que ningú talle les teues ales en volar”. Com un símbol de pau i llibertat, tots els i les alumnes van llançar avions de colors en acabar de cantar.

Abans, l’alumnat havia pintat tres murals en les parets del patí amb missatges de respecte, pau i llibertat.

Des de l’Ajuntament de Vilamarxant es va oferir als centres educatius, en el Consell Escolar del passat 29 de desembre, la possibilitat que cadascun d’ells organitzara la convocatòria mensual de condemna a la violència masclista al llarg del curs 2017-2018. La proposta va ser assumida per tots els centres educatius. Per eixe motiu, l’acte de gener de 2018 ha tingut lloc al CEIP Horta Major.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà