Una trentena de persones participaren en la celebració del Dia de l’Arbre a Vilamarxant

Moltes mans per recuperar la flora de la ribera del Túria

La Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Vilamarxant i el Parc Natural van organitzar aquest diumenge, per segon any consecutiu, el Dia de l’Arbre, on d’una trentena de veïns i veïnes participaren replantant la ribera del Túria.

Així ho ha indicat el consistori local en un comunicat on han destacat que la jornada va iniciar-se amb un itinerari interpretatiu per la ribera del riu on Isaac Muedra, guia del parc, va ser l’encarregat d’explicar el perquè d’esta activitat

Les explicacions d’Isaac Muedra sobre la riquesa dels nostres paratges naturals i sobre la seua recuperació van ser seguides amb especial atenció pels xiquets i xiquetes que van acudir a la cita amb els seus familiars. Després d’estes explicacions, les i els assistents van recarregar forces amb un esmorzar a càrrec de l’Ajuntament de Vilamarxant.

Amb les forces recarregades, Issac Muedra i el tècnic mediambiental de l’Ajuntament de Vilamarxant, Salvador Villalba, van dipositar els plantons de cada arbre i arbust segons la seua ubicació més òptima. En total, es van plantar més de 40 exemplars d’espècies pròpies de ribera, com ara salzes, àlbers, lledoners, oms, murta, arços blancs o freixes. Totes i tots els participants van realitzar un intens i divertit treball seguint les instruccions dels tècnics.

Entre els col·laboradors i col·laboradores van estar membres del Voluntariat Ambiental; xics i xiques de la Casa de Joventut de Vilamarxant i la seua coordinadora, Ester Clemente; l’alcalde de Vilamarxant, Jesús Montesinos; el regidor de Medi Ambient, Manolo Bernad; i molts ciutadans i ciutadanes conscienciats i compromesos amb la preservació dels nostres espais naturals.

Manolo Bernad va agrair “la participació altruista de totes i tots els assistents que, amb el seu treball i la seua assistència a estes convocatòries, duen endavant dues importants tasques: d’una banda, ajudar a la recuperació dels nostres pulmons verds i, d’altra, transmetre un missatge de conscienciació per difondre bones pràctiques mediambientals”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà