Vilamarxant informa sobre les actuacions per frenar els robatoris al camp

Debat sobre subvencions per la neteja dels camps

El regidor d’Agricultura de Vilamarxant, Eliseo Sanz, va donar compte, el passat dijous, de les últimes actuacions dutes a terme per previndre i evitar els robatoris a la reunió del Consell Agrari Local, on van acudir representants del sector agrari i de formacions polítiques municipals. A més, va destacar el precintatge i la fi de l’activitat d’un magatzem de compra-venda de taronges del municipi, el passat mes de gener; i la detecció de 5 documents presumptament falsificats en un altre, el mes passat.

Així ho ha indicat el consistori local en un comunicat en què ha detallar que Eliseo Sanz també va explicar alguns dels temes tractats en la reunió de la Junta Local de Seguretat on la Guàrdia Civil va informar que els robatoris als camps de Vilamarxant van disminuir un 2,26% de 2016 a 2017. També va recordar que a la Junta es va demanar “més mitjans per fer front a estos furts, tant per a la Casa Quarter de Vilamarxant com per a l’equip ROCA”.

A més, va destacar la col·laboració que Guàrdia Civil i Policia Local han establert amb la Secció de Seguretat Alimentària de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública i que ha donat els seus fruits en les últimes operacions contra els magatzems del municipi que han presentat irregularitats documentals i de salubritat.

El regidor d’Agricultura també va anunciar que es treballarà junt als agents agraris i els representants polítics municipals per atendre una de les demandes del sector i intentar “legalitzar, a través d’una ordenança, la possibilitat de tancar alguns camps i camins per dificultar l’accés de lladres a les propietats dels agricultors i agricultores locals”. La proposta va ser ben acollida pels assistents que van comprometre’s a estudiar totes les possibilitats perquè isca endavant seguint la legalitat i el dret d’accés a propietats privades.

Subvencions per la neteja

També es va dur a la reunió una proposta de la Unió de Llauradors per habilitar subvencions a aquells propietaris o propietàries que mantinguen els seus camps operatius i en bones condicions, com a un element paisatgístic propi de l’entorn que cal conservar. Alhora, es planteja com un incentiu per fomentar el cultiu als camps municipals i mitigar el seu abandonament.

Els assistents es van comprometre a estudiar la iniciativa i donar la seua opinió al respecte. Un dels representants va proposar que estes ajudes es destinen als propietaris que tinguen els seus bancals abandonats perquè els netegen i evitar que afecten negativament als altres, per exemple en cas d’incendi. En este sentit, el portaveu del Partit Popular de Vilamarxant, Ciro Ferrer, va proposar fer un cens de parcel·les agràries i localitzar sobre el paper aquelles que poden resultar perilloses.

Eliseo Sanz va afegir que des del consistori es posaran en contacte “amb representants de la Unió perquè aporten totes les dades i informació possible i prendre la decisió més beneficiosa per a la conservació dels camps de Vilamarxant”.

En el torn de precs i preguntes, els agricultors van traslladar al regidor els problemes que estan tenint amb la plaga de conills que també afecta alguns terrenys agraris de Vilamarxant.

No hi han comentaris

Deixar un comentari

El vostre correu no es publicarà.