Vilamarxant dóna la benvinguda a les falles 2018

Un poble faller unit pel sentiment d’estima a les Falles

“Ja estem en Falles”, són les paraules que este dissabte més s’escoltaren a l’Avinguda 2 de Maig de Vilamarxant, on va tindre lloc la Crida 2018. Van ser paraules pronunciades pels assistents i també per les falleres majors i presidents de les tres comissions del municipi que, des del balcó de l’Ajuntament, van donar la benvinguda a la festa fallera.

Així ho ha indicat el consistori local en un comunicat on ha detallat que dissabte passat, a partir de les 19.00 hores i en passacarrer, van arribar a l’Avinguda la Falla el Pilar, la Falla Pensat i Fet i la Falla el Colp, amb desenes de membres de les comissions abillats amb la indumentària regional i al ritme de la música. A poc a poc, l’espai va anar omplint-se de fallers, falleres, veïns i veïnes de la localitat que esperaven eixes paraules màgiques que indiquen que Vilamarxant inicia les seues Falles.

Va ser una vesprada especial i molt intensa per als màxims representants de les tres comissions: Andrea López, Javier Pérez, María Borja i David Moya, de la Falla el Pilar; Sara Cervera, Rafael Moreno, Aitana Gil i Sergio Torres, de la Falla Pensat i Fet; i Sara Romero, Fernando Enguídanos, Marta Golfe i David Rodrigo, de la Falla el Colp. Totes i tots van ser rebuts per l’alcalde de Vilamarxant, Jesús Montesinos; i per la regidora de Festes i Tradicions, Mª Victoria Sanchis, junt a altres membres de l’equip de govern municipal.

Emocionats i emocionades, van pujar al balcó de l’Ajuntament des d’on van dirigir unes paraules al públic. En primer lloc, Mª Victoria Sanchis, va destacar el caràcter festiu i obert d’estes celebracions que “omplin de color, llum, música i pólvora els carrers de Vilamarxant”.

També va remarcar que les falles són molt més que diversió, “són la creativitat dels artistes fallers i dels membres de les comissions que preparen, amb molt esforç, les presentacions, les disfresses del Tren Faller i diferents activitats als casals i fora d’ells; són també tradició, aquella que transmet l’esperit i la cultura fallera de mares i pares a filles i fills; i un exemple de sociabilitat, perquè els casals ja estan preparats per rebre a tot el món”.

Al seu discurs va agrair a tot el col·lectiu faller el seu “treball, il·lusió i estima a la festa durant tot l’any” i va convidar tant a fallers i falleres com a aquelles persones que no ho són “a compartir experiències, vivències i diversions, sempre des del respecte i el civisme”.

A més, va desitjar als representants de les tres comissions que visquen “moments inoblidables amb les vostres comissions falleres, els vostres amics i les vostres famílies”.

Després, van prendre la paraula les falleres majors i presidents de les tres falles que van recordar que Vilamarxant és un poble faller unit pel sentiment compartit per les tres comissions d’estima a les Falles i van desitjar unes bones festes a totes i tots els assistents. A més, junts van donar inici al castell de focs d’artifici per finalitzar l’acte, amb el tradicional crit de “senyor pirotècnic, pot començar el castell”.

L’esdeveniment va acabar amb el repartiment de dolços entre el públic, a càrrec de la Regidoria de Festes i Tradicions. Després, cada comissió va dirigir-se al seu casal per viure la primera nit de música i ball amb les orquestres que van actuar al municipi.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà