Vilamarxant i la Mancomunitat Camp de Túria fomenten l’ocupabilitat amb un curs per optimitzar la recerca de treball

Noves tecnologies, elaboració del currículum i entrevistes de treball

L’Ajuntament de Vilamarxant i la Mancomunitat Camp de Túria estan desenvolupant un Pla d’Ocupabilitat que consisteix en una sèrie d’accions formatives i orientadores per a diferents col·lectius que s’emmarquen en l’Acord Territorial d’Ocupació de la comarca. Un d’estos cursos està destinat a persones desocupades que volen aprendre i rebre assessorament per buscar i trobar treball.

Així ho ha indicat el consistori local en un comunicat on ha destacat que a Vilamarxant estan participant en la iniciativa 9 dones que assistixen a 6 sessions formatives, cada divendres, fins al 13 d’abril. Durant este procés, rebran la informació i acompanyament d’una orientadora / tutora i d’una ‘coaching’ que els ajudarà a recuperar la moral, empoderar-se i tornar a creure en les expectatives laborals.  L’objectiu és oferir una tutorització personalitzada per potenciar les capacitats de cadascuna.

El regidor de Promoció Econòmica, Eliseo Sanz, va acompanyar les alumnes en l’inici de la sessió i les va animar a que aprofiten al màxim cada aprenentatge. “L’objectiu de l’Ajuntament de Vilamarxant i de la Mancomunitat Camp de Túria amb este programa és que, quan acabeu la formació, la majoria de vosaltres conegueu totes les ferramentes possibles per accedir a un treball que s’adapte a les vostres necessitats”, els va explicat.

En les altres formacions programades s’ensenyarà a les assistents a fer un currículum; a emprar l’App ‘Gestionant-te’, que està desenvolupant la Mancomunitat per posar en contacte l’oferta de treball de la comarca amb les persones desocupades; també aprendran com fer front a una entrevista de treball, tant pel que fa als tipus de preguntes com pel que fa a la preparació mental; i l’última sessió serà un tancament orientador per encaminar ja a cada alumna a més opcions formatives o d’ocupació que hi ha a la comarca o a pobles pròxims.

Les alumnes i la ‘coach’ mantenen un contacte permanent i personalitzat a través d’un grup de WhatsApp, des d’on van preparant les sessions i resolvent qualsevol dubte o problema.

Altres actuacions de l’Acord Territorial d’Ocupació

Esta formació és només una de les branques formatives que emmarca l’Acord Territorial d’Ocupació. Però hi ha més programes dissenyats i que es posaran en marxa durant este any per a emprenedors, PiMES i empreses.

Respecte a la formació per a emprenedors i emprenedores, també hi ha un programa on rebran assessorament per posar en marxa el seu projecte, amb tutorització per donar-li forma a la seua idea i per crear un pla d’empresa.

També hi haurà jornades tècniques per a empreses, comerços i emprenedors, sobre normativa de facturació, com gestionar cobraments i pagaments, actualització de l’atenció al client, ús de xarxes socials o ajuda per trobar subvencions.

Totes les actuacions es duran a terme amb l’assessorament especialitzat de professionals que els acompanyaran en este procés extraient el màxim potencial humà i professional de cada persona, comerç o empresa participant.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà