S’organitza un acte per debatre l’estat de l’educació local a Vilamarxant

L’agrupació socialista de Vilamarxant va organitzar, el passat 30 de setembre, un acte que pretenia examinar l’estat de l’educació a esta població, amb una taula redona.

El Camp de TúriaJosé García

A l’acte varen participar representants de les direccions dels centres educatius del poble, així com de les Associacions de Mares i Pares d’Alumnes del municipi i de l’Associació d’Alumnes del I.E.S. Segons manifesten fonts del PSPV-PSOE, el propòsit era “oferir un espai on els màxims representants del sistema educatiu a Vilamarxant tingueren l’oportunitat de confrontar opinions i punts de vista de forma oberta, amb la voluntat de contribuir a la superació de les dificultats i reptes que es plantegen al món de l’educació”.

Des de l’agrupació socialista es va proposar”invertir en la formació per a comptar amb una societat local preparada i emprenedora”. De la mateixa manera, és important que els recursos públics “qué sempre han sigut escassos, tot i que la situació actual puga donar a entendre que es un fet nou, han d’emprar-se seguint unes prioritats, que deuen determinar a qué es destinen els diners: o bé a festes i oci, o bé a serveis socials, sanitat, educació”.

Segons el portaveu del PSOE de Vilamarxant, Jesús Montesinos, “si Vilamarxant continua rebent nous veïns amb un augment continuat de població, serà necessari preveure la dotació d’instal·lacions. No es pot continuar amb una falta de planificació. Tot i que les competències en matèria educativa corresponen principalment a la Conselleria d’Educació, l’Ajuntament no pot desentendre de l’obligació de recolzar al conjunt del sistema educatiu, tant als centres d’infantil, primària i secundaria, com a l’escoleta infantil i l’EPA, que gestiona directament”.

 

11 comentaris
 1. Fer molt per el poble? Ha fet la seua feina (el poble no els ha d’agrair res, son vostés els que treballen per al poble i no al revés) i jo diria que no han aprovat!

 2. Ara a dir la veritat és desprestigiar? Acas no s’han escapat dues xiquetes (que ja m’he informat bé) de l’Escoleta? Acàs no s’ha sol·licitat ampliació de ratio a les classes de 2-3 anys? Acàs han donat informació sobre el centre de Formació? Acàs si s’omplin els pisos que hi ha buits al poble, tindrem on posar a eixos xiquets? I de la calefacció de l’Horta Major? Entrava en els presupostos? De tot el que he dit, hi ha alguna cosa que no siga deveres? Ja li he demanat varies voltes (unes ha eixit publicades, altres no) que ens ho explique i arremeten contra mi però no expliquen res. Ja que els veig molt il·lustrats a la materia. Tampoc és manipulació deliberada, és real, o si no, demostre’m que no és així, i, si fer demagogia és escoltar la veu i les queixes d’un poble, doncs igual sí.

 3. estas intentando desprestigiar a unas personas que han hecho mucho por el pueblo, hemos crecido considerablemente en educación a parte de en otras cosas.

 4. Perque no es publiquen els meus escrits? Censura?
  Ho sent Sr, de la Pea, he tractat de contestar-li dues vegades però no ha pogut ser. Tornaré a intentar-ho més abans, no se’n vaja.

 5. Lo deciden los votantes cuando el 60% del sufragio respalda esa gestion. ¿QUE PORCENTAJE DE VOTOS A SACADO SU FORMACION? Que usted no sepa para se va a destinar el centro de formacion, no significa que no se tenga una prevision para el mismo que de toda manera se ha empezadp a construir ahora. Y por cierto en la actualidad hay en marcha tres talleres de formacion, por si lo desconocia. Por cierto una de las definiciones de demagogia es: “la manipulacion deliberada de la informacion para ganarse a alguien”, como ves encaja como un guante a vuestras afirmaciones y se desprestigia cuando se hacen estan afirmaciones gratuitas y falsas.

 6. hola Sr de la Pea: en quan allò necessari o convenient per a la població…això quí ho decideix? a qui es consulta? En que us basseu per decidir què és el necessari o convenient per a la població. El centre de formació, encara no es sap per a què o per a quí està destinat o sí i és una sorpresa? il·lustrans per favor. Ahh i per cert, saps què vol dir “demagogia”? Quan vos convé utilitzeu la paraula per desprestigiar a la resta de persones que no opinen com vosaltres, el mínim seria saber que vol dir i per a què. Bon dia.

 7. El que creo que no vive en este pueblo es usted, porque por ejemplo en el colegio Horta Major en el que usted dice no se han hecho obras en veinte años, a parte de un aula de informatica, se han adaptado diversas aulas en el porche del piso inferior, obras en el patio, etc., ademas de todos los años se realizan obras de mantenimiento en el mismo, pero a parte de esto se han solucionado otro tipo de problemas como la adjudicacion del comedor que venia haciendose sin ninguna transparencia, ni garantia año tras año, en cuanto al instituto, si, estaba planificado desde el año 1975, pero no se habia hecho nada mas al respecto, ni desviar la linea de alta tension, preceptivo para obtener el permiso, ni adquirir terrenos, ni nada mas al respecto (estoy bien enterado), en cuanto a la escoleta han obtenido plaza todos los alumnos que lo han solicitado.

 8. Otra de demagogia, como se atreve Jesus Montesios a hablar de planificacion si cuando estuvo de regidor en una agrupacion politica llamada AIP (primera chaqueta), estaba en contra de que se hiciese la guarderia municipal y ahora que esta en el PSOE (segunda chaqueta) voto en contra del colegio de la calle “La Pea”, del edificio para la formacion que se esta construyendo, y de otras muchas cosas necesarias o convenientes para Vilamarxant.

 9. Aleshores no vivim al mateix poble, les obres efectuades al C.P. Horta Major han estat finançades al Plan E, recordaré que per a accedir al Plan E, no habia d’estar en projecte al 2009, aleshores, si no bé el Plan E, no hi habia res previst per a millorar l’escola pública. A l’Escoleta, tenim una massificassió a les aules de 2-3 anys amb ampliació de ratio, no s’ha prés ninguna mida de resposabilitat davant un acte tan irresposable com la sortida de dos xiquets del centre, un dels quals, l’arreplegaren uns homens al descampat d’enfront. Resposabilitat cero. L’Institut era un projeccte vostre? I després de l’institut, què? Cap ajuda als pares per a que els seus fills continuen estudiant. Planificació cero. El nou col·legi públic, es pot ampliar si es plenaren totes les vivendes que hi ha a la venda a Vilamarxant, o tornarien els desdobles a l’Horta Major? Planificació cero. Què hi ha previst per a nou centre de formació? És per a l’Epa (escola d’adults) que ja està massificada i en unes condicions deplorables, amb aules sense finestres? I massificada i amb dos torns matí-vesprada per al graduat en Eso? Com pot ser que es destinen els mateixos diners de subvenció per a un Ampa d’un col·legi de quasi 400 al·lumnes que a una associasió cristiana? Com es poden destinar tants diners per a festes locals i tant poc per a educació pública. Prioritats cero.

 10. Com a veí, no vivim al mateix poble: Escoleta: massificada a les classes de 2-3 anys amb ampliació de ratio a les dues classes que hi ha, 40 graus a l’estiu i fa un parell de setmanes que s’escaparen dos xiquets i no s’ha pres ninguna resposabilitat. Horta Major, úniques obres en quasi 20 anys que té el centre, integrament finançades per el Plan E, i l’any passat sense calefacció fins al gener (l’averia venia d’abril de l’any anterior), La Pea, imposiblitat d’ampliar el centre per a cobrir més places (manca de planificació, per a les 265 vivendes que estan per vendre a Vilamarxant), Institut, segur que el fereu vosaltres, o ja estava planificat abans? molt abans, informat bé. Manca total d’accés a cicles formatius dels al·lumnes que acaben, sense cap tipus d’ajuda als pares del al·lumnes que decideixen continuar estudiant. Centre de Formació, per a quí és? Estarà homologat per a algun curs oficial? Escola Taller? Ningú ho sap. Perdona, a quin poble deies que vivies?

 11. Como vecino del municipio, creo que desde el consitorio municipal los ultimos 11 años se apostado claramente por la educación, prueba de ello, ha sido la construcción de un instituto, de un colegio publico en el camino de la Pea, de la escuela infantil municipal “l’escoleta”, de la construcción en estos momentos de lo que sera un edificio destinado a la formación educativa de nuestros vecinos en el antiguo matadero, de las obras de mejora en el Colegio Público Horta Major.

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà.