Un carnet per a voluntaris de les colònies felines a Vilamarxant

Reben la primera sessió de formació

Més de 50 veïns i veïnes de Vilamarxant van acudir dissabte passat a l’edifici cultural “la Cisterna” per rebre informació sobre com gestionar les colònies felines del municipi de forma regulada, correcta i respectant el veïnat.

Així ho ha indicat el consistori local en un comunicat on ha destacat que la xarrada, organitzada per l’Ajuntament de Vilamarxant i ADAANA (l’Associació en Defensa i Ajuda d’Animals Abandonats), va estar impartida per Pablo Peláez, veterinari de la Clínica Monvet i membre de Conexión Felina; i per Chema Serrano, policia local i membre de PRODA (Professionals per la Defensa Animal). Junt a ells, va estar el regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Vilamarxant, Manolo Bernad.

El regidor va anunciar que està ultimant-se un conveni amb ADAANA perquè, a través d’esta associació, l’Ajuntament gestione carnets de col·laboradora o col·laborador de control ètic de colònies felines.

Els titulars d’este carnet tindran la responsabilitat de controlar les colònies que s’indiquen en ells, s’encarregaran de la seua alimentació i de subministrar els medicaments que puguen o consideren necessaris. Així mateixa, segons destacava Manolo Bernad, “des del consistori i ADAANA ens posarem en contacte amb estes persones per la captura i esterilització dels animals, indicant-los el ritme per esterilitzar-los i el veterinari al qual caldrà que acudisquen. El cost de l’esterilització estarà a càrrec de l’Ajuntament”. D’esta forma, la intenció del consistori “és ajudar tot el possible a mantindre controlades les colònies de la població”.

Per tal de dur endavant esta i altres iniciatives de la forma més correcta possible, l’objectiu de la xarrada era informar les persones que vulguen gestionar colònies, aquelles que desconeixen perquè es vol treballar en la seua conservació controlada, així com servir d’exemple i guia al consistori, ja que els dos ponents han posat en marxa iniciatives semblants que han donat resultats positius a altres municipis com Alboraya.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà