La Policia Local adquirix un etilòmetre per a les proves d’alcoholèmia

Anirà als cotxes patrulla de Vilamarxant

L’Ajuntament de Vilamarxant ha adquirit un etilòmetre, alcoholímetre i els filtres corresponents perquè la Policia Local puga fer proves d’alcoholèmia al municipi amb totes les garanties possibles.

L’aparell està valorat en 6.000 euros i inclou els mecanismes per fer mostrejos i proves evidencials.

“La policia ja comptava amb un alcoholímetre però este etilòmetre és més avançat, precís i més senzill per a la seua manipulació. A més, permet fer les proves evidencials i imprimir en paper informes que tinguen validesa als tribunals”, explica el cap de la Policia Local, J. M. Peña.

Fins ara, la Policia Local de Vilamarxant podia fer la prova de mostreig però, si el resultat era positiu i havia de fer la validació, és a dir repetir-la 10 minuts després i traure les dades per poder obrir un procediment penal, havia de recórrer a la Policia Local de Riba-roja de Túria, amb el retard que això suposava i la corresponent baixada dels efectes de l’alcohol en sang de la persona suposadament infractora.

L’etilòmetre anirà sempre als cotxes patrulla junt a altres elements que formen part del paquet bàsic dels agents, com un desfibril·lador o el xip per als gossos.

Amb este tipus de mesures, la Policia Local de Vilamarxant vol disposar de totes les ferramentes possibles per incrementar la seguretat vial al terme municipal.

En octubre de 2017, 15 agents de Vilamarxant també van completar una formació per fer proves de consum de drogues al volant a través d’una anàlisi de la mostra de saliva. Este tipus de controls també es fan periòdicament a les vies del municipi.

 

 

 

 

 

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà